GeriKişisel Bakım Ombre yaptırmak saçları döker mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ombre yaptırmak saçları döker mi?

Ombre yaptırmak saçları döker mi?

Havalı bir görünüm oluşturuyor ama…

Soğuk havalarda artan saç dökülmesi sorunu, stresin yanında yapılan kimyasal işlemlerle artarken, uzmanlar dökülme sorununun önüne geçmek için bitkisel şampuan kullanımının önemine dikkati çekiyor. Trikolog (Saç Uzmanı) Talat Sam, “Saçlar kışın soğuk havalardan oldukça olumsuz etkilenirken, bir de son trend ‘ombre’ ve ‘sombre’ gibi işlemler nedeniyle saçlar yorgun düşerek dökülüyor. Yüzde yüz bitkisel, saç sorunlarına özel üretilen şampuanlar ise saçı toparlayarak dökülmesini engelliyor” dedi.

Ombre havalı bir görünüm oluşturuyor ama…

Trikolog (Saç Uzmanı) Talat Sam, dökülme sorununun önüne geçmek için bitkisel şampuan kullanımının şart olduğunu belirtiyor.
Her kadının sağlıklı ve parlayan saçlara sahip olmak istediğini kaydeden Sam, özellikle soğuk kış günlerinde artan hava kirliliği, ani sıcaklık düşüşü, soğuk-kuru ortamlar ve bere kullanımının saç dökülmelerine neden olduğunu anımsattı. Stresli yaşamın da saç dökülmesine etkisi, bunların yanında saça uygulanan kimyasal işlemlerin de saçlarda dökülmelere yol açtığını bildiren Sam, “Özellikle son zamanların modası ‘ombre’ ve ‘sombre’ gibi işlemler saçlarda havalı bir görünüm oluşturuyor. Evet, saçlar oldukça güzel bir görünüme sahip oluyor. Ama ne yazık ki sağlığını da kaybediyor. Bu sorunu çözmenin yolu da bitkilerden geçiyor” dedi.

Kimyasal şampuanlar yerine bitkisel ürünler kullanılmalı

Sam, saçları toparlamak için kimyasal şampuanlardan uzak durarak yüzde yüz bitkisel içeriğe sahip ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Bakımlı ve sağlıklı saçlar için de bitkilerin mucizesine başvurmak gerekiyor. Özellikle saç dökülmesi sorunu kimyasal şampuanlarla değil, yüzde yüz bitkisel içeriğe sahip ürünlerle engellenebilir. Bitkisel şampuanların içeriğinde bulunan doğal maddeler saçın nemini korur, saç köklerine mineraller aşılar ve alerjik bünyelerde bile rahatlıkla kullanılabilir.”

False