GeriÇocuk Beslenmesi Okullarda süt dağıtma programına devam!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Okullarda süt dağıtma programına devam!

Okullarda süt dağıtma programına devam!

Süt dağıtımında yaşanan son gelişme.

Okullardaki süt dağıtım projesiyle başlayan zehirlenme iddialarına Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol’dan açıklama geldi.

Bakan Dinçer; “Okullarda süt projesi aslında bizim sağlıklı beslenen toplum olma yolunda çok önemli bir proje. Çocuklarımızın fiziki ve zihin gelişiminde de ciddi katkı sağlayacak bir projedir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak süt dağıtımının çocuklarımızın protein ihtiyacını karşılayabileceği ve dengeleyebileceği bir program olduğuna inanıyoruz. Çok başarılı bir program yürüttük. Bunun da görülmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

"Süt dağıtımı esnasında bazı çocuklarımızın süte karşı hassasiyetleri sebebiyle problemleri oldu" diyen Bakan Dinçer sözlerine şöyle devam etti:

“Bunların teknik olarak ve sıhhi açıdan ne anlama geldiğini hem ilgili Bakanlıklar, hem de konu ile ilgili pek çok uzman sizlerle paylaştılar. Şu anda hastanelerde tedavi gören ve zehirlenme belirtisiyle hastanede tedavi gören çocuğumuz yok. Bu açıdan bakıldığında çocukların süte hassasiyeti olabileceğini önceden görmüştük. Bu nedenle öğretmenlerimizi eğittik. Ailelere konu ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Bununla ilgili duyarlılık varsa bize bildirilmesi istendi. Hakikaten Türkiye çapında bakıldığında ortaya çıkan vaka sayısı ve sonuçları itibariyle değerlendirildiğinde ön hazırlık çalışmalarının da başarılı yürütüldüğünün altını çizmek lazım. Her şeye rağmen süt dağıtma programını ısrarla devam ettireceğiz.”

Süt yerine ayran

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, süt dağıtımı sonrası öğrencilerin rahatsızlanması nedeniyle başlayan tartışmayı değerlendirdi. Zehirlenme nedeniyle hastanede yatan öğrenci olmadığını belirten Akdağ, hassasiyeti olan öğrencilere okullarda süt yerine yoğurt veya ayran verilebileceğini söyledi.

Olayın sütten kaynaklı bir gıda zehirlenmesi olmadığını dile getiren Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol, bunun laktoz intoleransına dayalı bir problem olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Ancak bütün bunlara rağmen emin olmak için problemin görüldüğü bütün illerden örneklerimizi aldık. Bununla ilgili gerekli tetkiklerimizin bir bölümü çıktı, bir bölümü devam ediyor. Ancak şu ana kadar hiçbir problem yok. Ne bozuk, ne tarihi geçmiş sütler. Ön bulgular itibariyle sütlere ilişkin herhangi bir sağlık tehdidi, bozulma tehdidi söz konusu değil, herhangi bir sağlık problemine ya da bozulmaya neden olan bir bakteri veya mikrobiyolojik tehlike bulgusu da yok.”

Öğrenciler de tartışmaya katıldı

Tüm bu gelişmeler yaşanırken öğrenciler de konudan uzak kalmadı ve görüşlerini dile getirdiler. www.tipeez.com sayfasına yorum yazan öğrencilerin bu konu ile ilgili çarpıcı görüşlerini okumak istiyorsanız tıklayın!

DHA - A.A 

False