GeriSağlık Obezlere özel ambulansların sayısı artırılıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Obezlere özel ambulansların sayısı artırılıyor!

Obezlere özel ambulansların sayısı artırılıyor!

Ambulans şoförlerine simülasyon eğitimi verilecek.

Sağlık Bakanlığı'nca 112 acil hizmetlerinin daha etkin hale getirilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, büyük şehirlerde 350 kiloya kadar hasta taşıyan obez ambulanslarının sayısı artırılacak. Kazaların önüne geçmek için de ambulans şoförlerine özel simülasyon eğitimi verilecek.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun, Etlik İhtisas düzenlenen basın toplantısında, 112 acil sağlık hizmetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

112 istasyon sayısı bin 627'ye, ambulans sayısı ise 2 bin 796'ya çıktı. Ambulansların tüm donanımının Avrupa standartlarında. Sağlık Bakanlığı'nın ambulans filosu şu araçlardan oluşuyor:

 * Kara ambulansları: Kar paletli ambulans (224), çoklu hasta ambulansı (35), snow track (20), motosiklet (52), UMKE aracı (105)

 * Deniz ambulansı: 4

 * Hava ambulansları: Ambulans uçak 4, ambulans helikopter 19

Ambulans şoförlerine simülasyon eğitimi

Son zamanlarda basına da yansıyan ölümlü ambulans kazalarına karşı alınacak Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile araçların donanımı konusunda denetim kontrol mekanizması geliştirildi. Ambulans şoförlerine de güvenli sürüş için özel simülasyon eğitimi verilmesinin kararlaştırıldı. Bunun için simülasyon merkezleri kuruldu. Bu eğitimlerde yağmurlu ve karlı havalarda güvenli sürüş tekniği konusunda bilgiler verilecek.

A.A

False