GeriEtkinlikler Normal doğum yapan ünlüler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Normal doğum yapan ünlüler

Normal doğum yapan ünlüler

İşte, suda ya da evde doğum yaparak şaşırtan ünlüler…

Çağla Şikel’den Miranda Kerr’e kadar normal doğum yapan ünlüler…


Özgü Namal

Normal doğum yapan ünlüler

Özgü Namal, ilk bebeğini ağrısız doğum yöntemi ‘hipnotik doğum’la dünyaya getirdi. 3,5 kilo ağırlığında, 52 cm. boyunda dünyaya gelen bebeğe Nefes adı verildi.


  Kate Middleton

Normal doğum yapan ünlüler

Kate Middleton da 2.5 saatlik doğumun ardından bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Bebeğin kilosu ise 3.71 kilogram olarak açıklandı. Normal doğum yaptıktan sadece birkaç saat sonra kusursuz bir görüntüyle halkın karşısına çıkan Cambridge Düşesi Kate Middleton herkesi şaşırtmıştı. 


Çağla Şikel

Normal doğum yapan ünlüler

“Doğumla ilgili okuduğum kitaplar ve birkaç arkadaşımın tecrübeleri dışında hiçbir fikrim yoktu. Bir kadın olarak normal yollarla bebeğimi dünyaya getirebilmeyi ve bizlere bahşedilen bu mucizevi duygunun her anını hissederek bebeğimi kucağıma almayı istedim. Doğum öncesi ve sırasında, doğum koçum Ayşe Öner bir an olsun yanımdan ayrılmadı. Müthiş bir deneyim yaşadım... Epidural anestezi aldım ve ağrı çekmedim.”


Pınar Altuğ

Normal doğum yapan ünlüler

“Hamileliğimi öğrenir öğrenmez normal doğuma hazırdım. Tercih ettim çünkü doğru ve doğal olanı bu. Sonuçta sezaryen bir müdahale ve ameliyat. Hamilelik kursuna giderek hazırlandım. Normal doğum büyük avantaj çünkü doğurduğun an doğumla ilgili konu kapanıyor. 12 saat sancı çektim, doğumhaneye girdiğimde sancım bitti. Maalesef bu nedenle suni sancı verildi. Ardından sadece yarım saat epidural anestezi uygulandı.”


Nurgül Yeşilçay

Normal doğum yapan ünlüler

'''Dünyanın en güzel şeyini yaptım. İyi ki de yaptım. Çok sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim. Nasıl oldu bilmiyorum. Gerçekten suyun ağrıları aldığını düşünüyorum. Yaklaşık 20 saat kadar bir sancım oldu. Sonunda sağlıklı bir bebek doğdu.”


Deniz Akaya

Normal doğum yapan ünlüler

“18 saat sancı çektim, sonra epidural oldum. Doğumun başladığı akşam iki kız arkadaşımla yemekteydim. Eve geldim, havluyu yere düşürdüm ve suyum geldi. Doğuma normalde 10 gün vardı. Doktor kontrol ederken, “Bebeğin kafası görünüyor” dedi. Ayşe’nin bir omzu ve kafası çıkmıştı, doktor bana “Hadi sen al çıkar geri kalanını” dedi. 3 dakika sürmedi doğumum.”


Beyonce

Normal doğum yapan ünlüler

“Kızımızın doğumu hayatımızın en iyi deneyimiydi. Kendimizi gökyüzünde hissediyoruz.”


Gisele Bündchen

Normal doğum yapan ünlüler

“Evde doğum yapmak, doğum boyunca her şeyin farkında olmak istedim. O yüzden hiç ilaç kullanmadım. Yoga, meditasyonla doğuma hazırlandım. Doğum esnasında ‘bebeğimin gelişi çok yakın’ diye düşündüm. "


Miranda Kerr

Normal doğum yapan ünlüler

“Çok fazla ağrı çekmedim ama tamamıyla doğuma konsantre oldum. Meditasyona odaklandım. Kadınlar bunu nasıl yapıyor diye düşündüm.. Ama eğer diğer kadınlar başarıyorsa ben neden yapamayayım dedim kendime. Aslında tam o anda öleceğimi düşündüm ve vücudumu bıraktım. Acı çok yoğundu. Sonra o geldi, tanıştık. Başka hiçbir şey sizi böylesine etkileyemez.” 


Jessica Alba

Normal doğum yapan ünlüler

Jessica Alba, kızı Honor’ı en ufak bir bağırtı ve çığlık olmadan dünyaya getirdi. Eşi Cash Warren, “Doğum esnasında en ufak bir ses çıkarmadı” dedi. Alba ise bu doğumun sırrı olarak, doğum esnasında yoga nefesi aldığını ve odaklandığını söyledi.


Pamela Anderson

Normal doğum yapan ünlüler

Pamela Anderson, oğulları Brandon ve Dylan’ın her ikisini de evde anestezisiz, ebe yardımıyla suda dünyaya getirdi.


Cindy Crawford

Normal doğum yapan ünlüler

Ünlü model, şimdi 13 yaşında olan oğlu Presley ve 11 yaşındaki kızı Kaia’yı evde, eşi Rande Gerber ve üç ebenin yardımıyla dünyaya getirdi. Crawford “Çoğu insan evde doğuma karşı olduğundan ve korkunç hikayeler anlattığından son dakikaya kadar kimseye evde doğum yapacağımı söylemedim. Eşim ilk başta, ‘Bunu neden yapıyoruz?’ diye sordu. Ama evde doğum kesinlikle gerçek üstüydü” dedi.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False