GeriEtkinlikler “Mutlu Çocuk” yetiştirme eğitimleri başlıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Mutlu Çocuk” yetiştirme eğitimleri başlıyor!

“Mutlu Çocuk” yetiştirme eğitimleri başlıyor!

Prof. Dr. Münire Erden ve Dr. Seda Saraç’tan çok özel eğitim.

Kişiliğin temelinin 0-6 yaş arasında atılıyor. Prof. Dr. Münire Erden ve Dr. Seda Saraç’tan, anne-babaları “Mutlu Çocuk” yetiştirme eğitimlerine davet ediyor. Bu özel eğitim, 8 Mayıs ve 11 Mayıs’ta Farklı Çocuklar Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde gerçekleşecek.

Öğrenci Destek Programları’nın kurucusu Necla Ağmal, anne babaların çocuklarını yetiştirirken yaşadıkları bazı zorlukların gelişim dönemleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmamalarından kaynaklandığını belirterek, ‘İkinci çocukların daha kolay büyütüldüğü herkes tarafından kabul gören bir gerçektir. Çünkü anne ve babalar ilk çocuklarını büyütürken bütün gelişim dönemlerini de yaşayarak öğrenmiş oluyorlar’ dedi.

Gelecekteki bireyin temeli olan 0-6 yaş çocuklarının içinde bulunduğu gelişim dönemlerinin özelliklerini, ihtiyaçlarını, buna uygun ebeveyn davranış modellerini, normal ile normal olmayanı ayırdedebilme farkındalığını kazandırmayı hedeflediklerini belirten Ağmal, özdüzenleme becerisi konulu eğitimle de, çocukların öğrencilik döneminde başarılı olmaları için gereken altyapıyı şimdiden nasıl geliştireceklerini anlamalarını sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.

Alanında uzman eğitimciler

Eğitim çevrelerinin yakından tanıdığı Prof. Dr. Münire Erden, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanlığı yapmış, Eğitim Fakültesi’ni kurmuş ve bu fakültenin Dekanlık görevini de yürütmüştü. Öğrenme sorunları konusunda aktif çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Erden’in öğretmen eğitimi ve anneler için yazdığı çok sayıda kitabı, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel makalesi bulunuyor.

Çocuklarda özdüzenleme ve üstbilişsel becerilerin geliştirilmesi konusunda ulusal ve uluslararası yayınlar yapan ve projeler yürüten Dr. Seda Saraç ise Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ndeki araştırma görevlerinin dışında Üniversitenin Okulöncesi Eğitim Birimini kurarak müdürlüğünü yapmış bir uzman.

‘MUTLU ÇOCUK’ Yetiştirme Eğitimlerinin İçeriği

Necla Ağmal Öğrenci Destek Programları’nın 0-6 Yaş Mutlu Çocuk Yetiştirme Eğitimleri’nin 4 farklı başlıkta toplanıyor.

* Mutlu Çocuk Yetiştirme’nin Sırrı Var mı?
* 2-6 Yaş Döneminde Doğru Anne-baba Davranışları Nasıl Olmalı?
* Çocuğum Okulöncesi Eğitime Hazır mı?
* Özdüzenleme Becerisinin Önemi ve Geliştirilmesi.

Mayıs ayında başlayan eğitimlerde, ‘Sevgiyi göstermenin sınırı ne olmalı? Nasıl kural oluşturabilirim? Yeteneklerini geliştirmesine nasıl yardımcı olabilirim? Nasıl iyi rol modeli olabilirim? Bağımsızlığı nasıl kazandırabilirim? Özgüvenini nasıl geliştirebilirim? Tutarlı ve dengeli ebeveynlik nedir? Kurallar nasıl belirlenmeli ve uygulanmalı? Ödül ne zaman ve nasıl verilmeli? Cezayı doğru kullanıyor muyuz? Çocukla kaliteli ve paralel zaman nasıl geçirilir? Çocuğumu okula/yuvaya nasıl hazırlarım? Hangi okul/yuva benim çocuğuma uygun? Anne-baba olarak özdüzenleme becerisinin geliştirilmesine nasıl katkıda bulunabiliriz?’ gibi birçok soru yanıt buluyor.

www.neclaagmal.com ve www.facebook.com/analizdestek

False