GeriNasıl Yapılır? Mürekkep lekesi nasıl çıkar? Kıyafetten, halıdan, koltuktan, elden kurumuş mürekkep lekesini çıkarmak için doğal yöntemler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mürekkep lekesi nasıl çıkar? Kıyafetten, halıdan, koltuktan, elden kurumuş mürekkep lekesini çıkarmak için doğal yöntemler

Mürekkep lekesi nasıl çıkar? Kıyafetten, halıdan, koltuktan, elden kurumuş mürekkep lekesini çıkarmak için doğal yöntemler

Mürekkep lekesi, bulaştığı yerden biraz zor çıkan inatçı lekelerden biri. Özellikle tükenmez kalemin akıttığı mürekkebin lekesi biraz can sıkıcı olabiliyor. Fakat evde bulunan birkaç malzeme ile bu lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Peki mürekkep lekesi nasıl çıkar? Kıyafetten, halıdan, koltuktan, elden kurumuş mürekkep lekesini çıkarmak için doğal yöntemler

Günlük hayatta sık karşılaştığımız lekeler doğru yöntemler uygulandığında kolayca temizlenebilir. Bu zorlu lekelerden biri de mürekkep lekeleri. Özellikle kalemlerden akan mürekkep lekeleri biraz can sıkıcı olsa da birka basit yöntemle kolayca kurtulmak mümkün. Peki ama nasıl? Gelin detaylara beraber bakalım.

Mürekkep lekesi elden nasıl çıkar?

Aseton ile ele bulaşan mürekkep lekesini kolayca çıkarabilirsiniz. Çıkartma işlemleri esnasında ciltte herhangi bir tahriş işlemi meydana getirmez. Asetonu pamuk üstüne dökün ve bulaşan bölgeyi silin. Leke kolayca derinizden çıkmış olacak.

Mürekkep lekesi koltuktan nasıl çıkar?

Koltuğa bulaşan mürekkebi temizlemek için saç spreyini kullanabilirsiniz. Bunun için saç spreyini lekeye doğrudan uygulayın ve bir süre beklettikten sonra temiz ve nemli bir bez yardımıyla ovalayın. Birkaç uygulamadan sonra lekenin tazeliğine de bağlı olarak çıkmasını sağlayacaktır.

Mürekkep lekesi halında nasıl çıkar?

Halıdaki mürekkep lekesinden kurtulmak için sirke yardımcınız olabilir. Ancak öncesinde halının renginde bozulma olup olmadığını görmek için halının kenarında deneme yapın. Ardından lekenin olduğu bölgeye beyaz sirke damlatın. Daha sonra nemli bir bezle güzelce ovalayın.

Mmürekkep lekesi kıyefetten nasıl çıkar?

Giysi de oluşan mürekkep lekesi için lekenin üzerine bir miktar süt damlatın ve diş fırçası ile fırçalayın. Lekeyi giysinizden çıkardıktan sonra da makinede yıkayın.

Kıyafete bulaşan mürekkep lekesine karşı diğer bir yöntem de limon suyu ile çitilemek. Lekeli bölgeye limon suyu damlatın ve güzelce çitileyin. Ardından da kıyafetini çamaşır makinesine atın.

 

 

 

 

False