GeriOyun Ve Aktiviteler Miniklere korsan partisi!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Miniklere korsan partisi!

Miniklere korsan partisi!

Çocuklar bu partiye bayılacak!

Miniklerin doğum günü veya özel partilerine renk katacak bir konsept; “Korsan Partileri”. Hürriyet Aile Parti Dünyası Yazarı Gaye Özbal parti için dekor, kostüm ve davetiye önerilerinde bulundu.

Tüm çocuklar için korsanların gizemli dünyası oldukça ilgi çekicidir. Korsan gemileri, dürbünler, korsan bayrakları, korsan göz bantları, korsan kılıçları yani kısacası korsanlara ilgili her simge onların çok ilgisini çeker. Siz de çocuğunuza parti düzenlemeye karar verdiğinizde korsan partisini tema olarak seçebilirsiniz.

Korsan davetiyeleri hazırlayın!

Öncelikle çocuğunuzla birlikte evinizi tarif eden bir “Define Haritası” şeklinde davetiye hazırlayabilirsiniz. Davetiyeyi parşömen kağıdını andırır renkte bir kağıt üzerinde hazırlayabilir sanki eski bir haritaymış izlenimi vermek için kenarlarını gelişigüzel yırtabilirsiniz.

Yapmış olduğunuz davetiyede evinizin adresinin bulunduğu yere bir hazine sandığı çizip boyayabilirsiniz. Bu yapmış olduğunuz davetiyeyi renkli fotokopi makinesinden faydalanarak çoğaltabilirsiniz. Daha sonra davetiyeleri rulo haline getirip bir kurdele ile bağlayabilir ve davetli olan küçük korsanlara iletebilirsiniz. Hatta hazırlamış olduğunuz ruloları minik şişelere koyup sanki denize atılan gizli bir haritaymış izlenimi ile dağıtabilirsiniz.

Parti kostümleri

Davetli olan minik korsanlar için korsan göz bantları, korsan şapkaları ve benzer malzemeleri parti mağazalarından temin edebilirsiniz. Böylelikle kostümsüz katılmış olanlar da bu malzemelerle kendilerini korsan partisine kolayca adapte etmiş olacaklar.

Dekor önemli!

Daha sonra parti yapacağınız mekanda biraz da ürkütücü bir dekor yaratmaya çalışabilirsiniz. Bunun için etrafa asabileceğiniz iskelet veya kurukafa resimlerine, papağan resimlerine, korsan bayraklarına, korsan gemili balonlara ihtiyacınız olacak.

Masa üzerini korsan temalı parti malzemeleri ile süsleyebilirsiniz. Aynı zamanda altın para çikolataları masaya gelişigüzel yerleştirebilirsiniz. Altın renginde imitasyon kolyeleriniz, boncuklarınız var ise bunları da süslemede kullanabilirsiniz.

Korsan menüsü

Kalın bir çikolatalı kek pişirip ortasından 15 -20 cm eninde bir parçayı kesip çıkarıp, kestiğiniz parçayı resimdeki gibi kesip kekin üstüne yerleştirin. Daha sonra tüm keki şokella ile sıvayıp keki kırmızı kurdele ile ve bonbonlarla süsleyebilirsiniz. Kekin bir hazine sandığı gibi hafif aralık durması için altın para çikolatalardan faydalanabilirsiniz. Hazine sandığı kekinizin içini ve dışını altın renginde kağıtlarla kaplanmış çikolatalar, bilezik şeklinde şekerlemeler doldurabilirsiniz. Keki yerleştirdiğiniz tepsiye de bolca altın para çikolatalardan serpebilirsiniz. Korsan partiniz için harika bir doğum günü pastası hazırlamış olacaksınız. Ayrıca parti menünüze küçük sandviçler hazırlayıp bunları korsan bayraklı kürdanlarla süsleyebilirsiniz.

Elbette parti müzikleriniz partinize heyecan ve neşe katacak “Pirates of Caribbean” filminin müziklerinden olmalı. Bunları parti öncesi temin etmelisiniz.

Korsan partisi oyunları

Hazine sandığını bulma oyunu ise küçük afacanların oldukça ilgisini çekecektir. Evin bir köşesine önceden yerleştirdiğiniz hazine sandığı şeklinde süslediğiniz bir kutunun içini daha önceden aldığınız ufak tefek hediyelikler, balonlar ve düdüklerle doldurabilirsiniz. Daha sonra çocuklara bu hazinenin yerini ufak ipuçları vererek tarif edebilirsiniz. Hazineyi bulduklarında fotoğraf çekerek onların bu heyecanlı anını resmetmeyi unutmayın.

Bir diğer korsan partisi aktivitesi olarak çocuklara korsan şapkaları yaptırtabilirsiniz. Her çocuk kendi şapkasını boncuklarla süsleyip, korsan bayrakları yaparak boyayabilir.

Haritada hazineyi bulma oyunu

Daha önceden büyük bir kartona bir harita çizerek bu harita üzerinde hazine sandığını gösteren yere bir hazine sandığı resmi yapıştırabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz bu haritayı evinizin bir duvarına asabilirsiniz. Daha sonra çocukların her birine daha önceden hazırladığınız çocukların isimlerinin yazdığı etiketlerden üçer tane verip sıra ile çocukların gözlerini bağlayıp kendi etraflarında döndürdükten sonra duvara asılı olan harita yönünde ilerleyerek ellerindeki etiketleri yapıştırmalarını söylemelisiniz. Elindeki etiketi hazine sandığının tam üstüne yapıştıran kazanır. Kazanan küçük korsanı ödüllendirmeyi unutmayın.

Unutmayın partiye tema katarak hem fark yaratacaksınız hem de davetlilerinizin daha heyecanlı ve istekli bir şekilde partinize katılmasını sağlayacaksınız.

[fotogaleri=318]

False