GeriSağlık Mesajla flört etmenin kuralları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mesajla flört etmenin kuralları

Mesajla flört etmenin kuralları

Yanlış anlaşılmadan kendinizi daha iyi ifade edebilmenin 5 yolu...

Akıllı cihazlar ve sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri aşk hayatımızı, flörtlerimizi bunlar üzerinden yönetmeye başladık. Özellikle kadınlar hoşlandığı erkekle yazışmak için az mı sabahlara kadar uykusuz kalıyor? Hatta mesajlaşmak, yüz yüze konuşmak kadar net olmadığı için çeşitli yanlış anlaşılmalar bile yaşanıyor. Hadi birlikte mesajla flört etmenin taktiklerine bir göz atalım...

MESAJLA FLÖRT ETMENİN 5 KURALI

1- EMOJİLER OLMAZSA OLMAZ

Mesajlaşmalarda jest ve mimik olmadığı için asıl söylemek istediğinizi olduğu gibi dile getiremeyebilir, ciddi bir ortamda şaka yaptığınızı düşündürebilir ya da “Ama ben şaka yapmak istemiştim!” gibi cümleleri kullanmaya maruz kalabilirsiniz. Bazıları emoji kullanmayı pek tercih etmez. Bu tür yanlış anlaşılmaların yaşanmaması ve kendinizi daha iyi ifade etmeniz için mesajlarınızın sonuna uygun emojileri ekleyin. Unutmayın ki emoji kullanmak, cool görüntünüze zarar vermez, jest ve mimiklerinizin yerini alır.

Mesajla flört etmenin kuralları

2- MESAJLARINIZI ÇOK UZUN TUTMAYIN

Erkeklerin geneli telefonla konuşmayı, uzun uzun mesajlar yazmaya tercih eder. Hatta sizi kırmamak, saygısızlık yapıyormuş gibi görünmemek için bile mesajlarınıza cevap veriyor olabilirler. Durum böyleyken uzun paragraflar yazmanız, karşınızdakini bunaltabilir, gereksiz yere meşgul edebilir. Kısacası unutmayın, erkekler flört döneminde mesajlaşmaktan sizin kadar keyif almayabilir.

Mesajla flört etmenin kuralları

3- KISALTMALARDAN KAÇIN

Artık 12 yaşında bir çocuk olmadığınıza göre “slm cnm, nbr?” gibi yazılar yazma seçeneğiniz yok. Erkekler kısaltmalardan hoşlanmaz ve oldukça itici bulur. Türkçeyi ne kadar güzel ve doğru kullanırsanız, o kadar iyi bir izlenim bırakırsınız. Dolayısıyla mesajla flört ederken yazı stilinize ve noktalama işaretlerine dikkat edin. Tıpkı emojiler gibi noktalama işaretleri de jest ve mimiklerin yerini tutar.

Mesajla flört etmenin kuralları

4- ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINIZA DİKKAT EDİN

“Ben asla böyle bir şey yapmam!” dediğinizi duyar gibi olduk. Asla demeyin. Sonuçta herkes sadece kendi özel hayatından sorumludur. Bazen işler düşündüğünüz gibi gelişmeyebilir. Birçok ünlü, telefonunun hackleneceğini tahmin edemeyerek çıplak fotoğraflarını herkesle paylaşmak zorunda kalıyor. Ne yazık ki hayat, dünyaca tanınan biri olsanız bile oldukça acımasız davranabiliyor. Eğer çıplak fotoğraflarınızı göndermek istiyor ve bir sakınca görmüyorsanız  dövmenizi veya size ait belirgin bir özelliği fotoğraf karesine taşımayın. Böylelikle başınıza gelebilecek bir durumdan kolayca kurtulursunuz.

Mesajla flört etmenin kuralları

5- GECE MESAJLAŞMALARINIZI HAFİFE ALMAYIN

Bir erkek saat 22.00’dan sonra size mesaj atıyorsa görüşme teklifinde bulunacağını unutmayın. Ona baştan çıkarıcı mesajlar yollamayı seviyor ve bundan keyif alıyorsanız olumsuz yönde bir cevap verme seçeneğiniz yok gibi gözüküyor. Eğer kendinizi yorgun hissediyorsanız, mesajlarınızı kısa tutup, tatlı bir şekilde “İyi geceler” diyebilirsiniz. Aksi halde gecenin havası oldukça değişebilir.

Mesajla flört etmenin kuralları

False