GeriKişisel Bakım Meme Protezleri Sakıncalı mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Meme Protezleri Sakıncalı mı?

Meme Protezleri Sakıncalı mı?

Meme protezi yaptırırken dikkat!

Son yıllarda kadınların sıkça tercih ettiği meme implantı öncesinde yapılması gereken testler ve muayeneleri, operasyon sonrasındaki sorunlar ve iyileşme sürecini Plastik Cerrah Cem Zeybek ayrıntılarıyla anlattı.

Ameliyat Öncesinde Neler Yapılmalı?

Meme büyütme ameliyatı söz konusu olduğunda en çok merak edilenler arasında bu ameliyatın öncesi ve sonrasında hangi testlerin ve muayenelerin yapılması gerektiğidir. Ameliyatın ve iyileşme süresinin ideal şartlarda ve komplikasyonsuz gerçekleşebilmesi için 1 ay önceden sigara bırakılmalı, 15 gün önceden de kan sulandırıcı ilaçlar durdurulmalıdır. Ameliyattan birkaç gün öncesinden itibaren, tromboz riskini azaltmak için doğum kontrol hapının da bırakılması gerekir.

Operasyon Öncesi Mamografinin ve Muayenenin Önemi

Meme büyütme ameliyatına hazırlanan her hastaya ameliyattan birkaç gün önce, meme dokusunun durumu hakkında ameliyat öncesi döneme ait bir referans oluşturması açısından mammografi yaptırması tavsiye edilir. Eğer hasta 35 yaşın üzerinde ise ya da ailesinde meme kanseri olan biri varsa bu tavsiye değil, bir gerekliliktir.

Meme büyütme ameliyatı için plastik cerrahtan ameliyat randevusu alan hasta, anestezist tarafından muayene edilmelidir. Ameliyatı gerçekleştirecek plastik cerrah da ameliyat öncesi durumu tespit etmek için mutlaka farklı açılardan fotoğraflar çekmelidir.

Ameliyat Sonrası Olası Durumlar

Ameliyat sonrasında ise ilk 2 – 4 gün oluşabilecek beklenmeyen kanama, hematom, enfeksiyon gibi ihtimal dahilinde olan erken dönem komplikasyonları açısından hasta yakından izlenmelidir.

Daha sonra da orta ve geç dönem komplikasyonlarından olan protez çevresinde kapsül oluşumu ve bozuk yara izi oluşması gibi ihtimaller açısından hasta ameliyat sonrası birinci, üçüncü ve altıncı aylarda ve birinci yılda periyodik olarak kontrol randevularına çağırılmalıdır. Bilinmelidir ki, meme protezleri hiçbir şekilde herhangi bir romatizmal ya da otoimmün hastalığa sebep olmazlar. Ayrıca bu tür hastalığı olan kişilerde de herhangi bir komplikasyona sebep olmadan rahatlıkla kullanılabilirler.

False