GeriKişisel Bakım Meme büyütme estetiği nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Meme büyütme estetiği nasıl yapılır?

Meme büyütme estetiği nasıl yapılır?

Memeler kadın vücudunun en simgesel organlarından birisidir.

Memeler çeşitli nedenlerle gelişemezler veya istenilen boyutlara ulaşamazlar. Böyle bir durumda estetik müdahalelerle memelerin büyütülmesi arzu edilmektedir.

İDEAL VÜCUT ÖLÇÜLERİNE BELLİ BÜYÜKLÜKTE MEMELER

Memeler kadın vücudunun en simgesel organlarından birisidir. Vücut ölçülerine göre belli büyüklükteki memeler ideal vücut ölçüleri için gereklidir. Memesi küçük olan kişilerin nasıl bir meme boyutu istedikleri oldukça önemlidir. Kişinin isteği mutlaka plastik cerrah tarafından akılda tutulmalıdır. Bir sonraki aşamada, bu istenen boyutun vücut ölçülerine uyumlu olup olmadığı hasta ile tartışılmalıdır. Hedefimiz ameliyat sonrasında mutlu olan bir hasta ve buna bağlı olarak sonuçtan tatmin olan bir cerrahla konuyu taçlandırmaktır.

Meme büyütme estetiği nasıl yapılır

MEME BÜYÜTME YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Günümüzde en yaygın meme büyütme yöntemi, silikon meme protezi (implant) kullanılarak yapılan meme büyütme ameliyatlarıdır. Değişik şekillerde ve boyutlarda olan bu protezleri meme altına veya kas altına yerleştirerek memelerin büyümesini sağlıyoruz. Meme derisinin elastikiyeti ve gevşekliği silikon protezin boyutunu seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli özelliklerdendir.

Sıkı ve esnemeyen deri altına çok büyük bir protez koymak doğal olmayan sonuçlar ortaya çıkarır. Aynı şekilde gevşek bir deri mevcudiyetinde küçük bir protez tercih edilirse memeler sarkık ve yapay görünebilir. Meme protezinin nasıl yerleştirileceği konusunda deri ve meme dokusunun kalınlığı da göz önüne alınması gereken önemli faktörlerdendir. Bu protezler pürüzlü ve kaygan yüzeyli olarak üretilmektedirler. Son dönemde daha çok pürüzlü yüzeyi olan meme protezleri tercih edilmektedir. Bunun sebebi olarak da yüzey alanın artırılarak meme etrafında oluşan doku kapsülünün daha gevşek kalmasına sebep olması görüşü öne sürülmektedir.

SİLİKON PATLAR MI?

Farklı moleküler yapıdaki dış kaplamalarla da bunun üstesinden gelindiği iddia edilen farklı tip protezler de mevcuttur. Dış kılıfın içi yine silikon jel kıvamında bir dolgu ile dolu olarak gelmektedir. İçi sonradan fizyolojik tuzlu çözelti ile doldurulan modeller de mevcuttur. Bu protezlerle ilgili en sık sorulan soru patlayıp patlamadığıdır. Oldukça elastik bir yapıda olan bu protezlerin tonlarca ağırlığa maruz kalmalarına rağmen patlamayacak özellikte olduğunu söyleyebiliriz. Sadece vücuda yönelik delici ve kesici bir aletle müdahale edilirse ve dış zarı zedelenirse patlayabilirler. Yine de vücuda dağılacak kıvamda olmadıkları için bu durumda bile bize erken müdahale ile sorunu çözümleme şansını vermektedirler.

[webtv=127392]

MEME BÜYÜTME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Meme büyütme temel olarak üç farklı kesi ile yapılabilmektedir: Meme kıvrımı altından, meme başı çevresinden ve koltukaltından... Her birinin farklı avantajları ve dezavantajları mevcuttur. Meme yapısına göre bu kesi izleri saklanmaktadır. Aslında bu izler zaman içinde silikleşmekte ve belli belirsiz bir hal almaktadırlar. Bunları hasta ile tartışıp hangi yoldan büyütme yapacağımıza karar veririz.

Meme büyütme ameliyatları estetik cerrahi anlamında en sık yaptığımız ve sonuçların oldukça tatminkar olduğu cerrahi müdahaledendirler. Vücut bütünlüğünü sağlamak adına oldukça önemli ameliyatlardandır. Kadınların kendilerine olan güvenlerini artırmaktadır. Elbise seçerken bile daha rahat karar verebilmektedirler. Kişisel güven ve sosyal ilişki anlamında kişiyi oldukça ileriye taşıyabilen sonuçları olan bir müdahaledir. Burada en önemli olan konu güzel bir meme elde etmek yanında vücuda uyumlu ve kişiyi mutlu edecek sonuçların hedeflenmesidir.

False