GeriEtkinlikler Mektup Sergisi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mektup Sergisi

Mektup Sergisi

Deniz Beşer özelini sergiliyor...

Mimar Sinan Fakültesi mezunu Deniz Beşer’in 12 Ararlık 2009’da başlayan 17 Mayıs 2010’da biten askerliği süresince kendisine gelen mektuplardan düzenlediği sergi 10-27 Mart 2011’de Pasajist’te sergileniyor.

Günümüzde teknolojinin getirdiği faydalarla tembelleşip eski alışkanlıklarımızı unutuyoruz. Bu eski alışkanlıklardan biri de eşin-dostun birbirine mektup göndermesi,'' diyen Beşer, askerde olmasını fırsat bilerek mektuplaşma alışkanlığının tekrar kazanılması için, çizip üreterek her mektuba bir sanatsal imge yüklemeyi amaçladı.

Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Kanada, Almanya, Belçika, Litvanya, Danimarka, İngiltere, İspanya, Macaristan ve Tayvan'dan da mektuplar aldığını belirten Beşer, gönderilen her mektuba yanıt yazdı. Kendi gönderdiği mektuplara da sergide yer verecek olan Beşer, şimdiye dek 90 civarında mektup aldı. Sergide eski bir alışkanlığı geri kazandırmak amacıyla mektup yazmaya davet edilen her biri ressam, müzisyen, heykeltraş, dansçı ve mimarların Beşer'e gönderdiği ilginç mektupları görebilirsiniz.

Deniz BEŞER'İN askerlik yaptığı tümene mektup gönderen sanatçılar ve mektup severler; Akın Ak,  Alper Akçay,  Asena, Orhan Amca, Pauline Berlin, Hüseyin Bulut, Olivier Chastenet, Shraron Chia-hsin Liu, Eyüp Çayır, Cezmi Çoban,Veysel Deneç, Senem Diyici, Savaş Döven, Dicle Erver, Eda Gecikmez, Sema Gerim, Aydan Havancı, Hülya Havancı, Neşe-Ertan-Sezin Havancı, Nurten Havancı, Leon Hawker, Nazlı Karabıyıkoğlu, Berkay Karakaya, Sedef Karakaş, Zeynep Kaya, Marie-Eve Levasseur, Lucia Mirnar Martinez, Lea Mayer, Lucia Lorenzo Mendo, Beksultan Oğuz, Ayşe Özen, Francois Pedneault, Cengiz Sağlam, Işık Sapmaz, Aydın Sofu, Ceren Turan, Leva Utakyte, Gamze Yalçın...

Mektup Sergisi'nin açılış kokteyli 10 Mart 2011 saat:18.00'da günü Pasajist'te...

Adres: İstiklal Cad. Halep Pasajı No:62 C blok 109,İstiklal cad.,Beyoğlu / İstanbul

Serginin açık olduğu günler ve saatler: Çarşamba-Pazar arası( Perşembe Hariç) 15.00- 19.00

False