GeriEtkinlikler Mehmet Zorlu Vakfı’ndan üç kitap!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mehmet Zorlu Vakfı’ndan üç kitap!

Mehmet Zorlu Vakfı’ndan üç kitap!

Çocuklar bu kitapları çok sevecek...

Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun sergilediği Kediler ve Fareler Mutfağı, Bremen Mızıkacıları ve Oz Büyücüsü oyunlarının kitapları çocuklarla buluşuyor. Mehmet Zorlu Vakfı’nın desteği ile yayınlanan kitapların amacı çocuklara kitap okuma alışkanlığı aşılamak.

5 yaş ve üzeri çocuklara hitap eden kitaplar, renkli tasarımları, eğlenceli ve sürükleyici anlatımı ile çocukların beğenisini kazanıyor. Kitaplar tüm seçkin kitapevlerinden temin edilebiliyor. Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun oyunlarına konu olan ve çocuklar tarafından ilgi ile okunan Kediler ve Fareler Mutfağı, Bremen Mızıkacıları ve Oz Büyücüsü hikaye kitapları Türkiye çapındaki tüm seçkin kitapevlerinde satışa sunuluyor.

Talep eden özel okullarda kitap satışı karşılığında oyunlarını sahneleyen Zorlu Çocuk Tiyatrosu, kitap satışından elde edilen geliri ise Anadolu turnelerine aktarıyor. Böylece, kitap okuyan çocuklar Anadolu’daki kardeşlerinin tiyatro ile tanışmalarına katkıda bulunuyor.

Kitapların konusu

Grimm Kardeşler’in ünlü masalı Bremen Mızıkacıları, insanın kendisini umutsuz hissettiği anlarda bile bir çıkış yolu olduğunu anlatıyor. Bremen Mızıkacıları, birlik, beraberlik ve dostça dayanışma içinde olmanın önemine değinerek; birlikten kuvvet doğduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

Haluk Işık tarafından kaleme alınan, çocuklara iyi iş yapmak için önce iyi insan olmak gerektiğini ve sahtekarlıkla hiçbir işin halledilemeyeceğini öğreten Kediler ve Fareler Mutfağı hikayesi, emek harcanmadan başarılı olunamayacağını da vurguluyor.

Amerikalı yazar Lyman Frank Baum’un çocukları büyülü bir dünyaya davet eden eseri Oz Büyücüsü hikayesi ise kişinin istediği bir şeye kavuşmak için başkalarına ya da bazı gizemli güçlere değil, kendi aklına, gönlüne ve azminin gücüne güvenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

www.mzv.org.tr

False