GeriAlışveriş McDonald’s Çocuk Vakfı 15. yılını geride bıraktı!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

McDonald’s Çocuk Vakfı 15. yılını geride bıraktı!

McDonald’s Çocuk Vakfı 15. yılını geride bıraktı!

Bu seneye özel ‘Zihni Sinir Proceler’ temalı takvim hazırlandı.

1999 yılından bu yana çocukların sağlığı ve mutluluğu için projeler gerçekleştiren McDonald’s Çocuk Vakfı, 15. yılını geride bıraktı. Vakıf, 15. yılı için İrfan Sayar ile ‘Zihni Sinir Proceler’ temalı takvim hazırladı. 

15. yılını destekçileri ve bağışçılarının katılımıyla kutlayan McDonald’s Çocuk Vakfı’nın her yıl için çocuklara yönelik hazırladığı takviminde bu kez İrfan Sayar imzalı Zihni Sinir Proceler yer aldı.

İrfan Sayar’dan 2015 için “Zihni Sinir Proceler”

Her yıl çocukların ilgisini çeken, onlara farklı dünyaların kapılarını aralayan, eğlendirerek öğretmeyi hedefleyen takvimler hazırlayan McDonald’s Çocuk Vakfı, bu sene karikatürist İrfan Sayar ile işbirliği yaptı. Sayar, Vakfın 15. Yılı için ‘‘Porof. Zihni Sinir Proceler’’ temalı takvime imza attı. Çizimlerini ve eğlenceli procelerini 7’den 70’e herkesin severek takip ettiği sanatçı, McDonald’s Çocuk Vakfı takvimi için birbirinden eğlenceli proceler tasarladı ve resmetti. 2015 yılı takvimleri, tüm McDonald’s restoranlarında satılıyor.

“Hedefimiz daha fazla kaynak yaratarak daha çok çocuğumuza ulaşmak”

Gecede bir konuşma yapan Türkiye McDonald’s Genel Müdürü ve McDonald’s Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Dölek, “McDonald’s Çocuk Vakfı olarak 15 yıldır hastanelerde gerçekleştirdiğimiz projelerle 200 binin üzerinde çocuğa ulaştık. Hastanelerin çocuk servislerine kurduğumuz aile odaları, tefrişini gerçekleştirdiğimiz hastane ilköğretim derslikleri, hastane oyun alanları, çocuk servislerive altı yıldır aralıksız sürdürdüğümüz göz tarama projemizle vakfımızın misyonunu gerçekleştiriyor; onların sağlık ve mutluluğu için çalışıyoruz. Vakfımıza bugüne kadar yaklaşık 1,5 milyon dolarlık kaynak ayırdık. Hedefimiz her sene bir öncekinden daha fazla kaynak yaratmak, böylelikle daha çok proje ile daha fazla sayıda çocuğa ulaşmak.” dedi.

1999 yılından beri 40’ın üzerinde proje

RMHC(Ronald McDonald House Charities)’nin bir uzantısı olarak 1999 yılında kurulan McDonald’s Çocuk Vakfı, Türkiye’nin her yerinde çocuk sağlığı ve mutluluğu için, aile odalarından, çeşitli hastanelerde çocuk servislerinin tefrişine, göz tarama çalışmalarından, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı hastane dersliklerinin yeniden yapılandırılmasına kadar birçok faaliyette bulunuyor. 15 yıldır gerçekleştirdiği projelerle bu zamana kadar yüz binlerce çocuk ve ailesine ulaşan McDonald’s Çocuk Vakfı, Türkiye’de 28 sağlık kuruluşu ve 21 farklı il ve yerleşim merkezinde 40’dan fazla proje gerçekleştirerek 200 binin üzerinde çocuğa ulaştı.

False