Geriİsimler Sözlüğü Lunapark Oyuncakları İsimleri Nelerdir? En Sevilen Lunapark Aletleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lunapark Oyuncakları İsimleri Nelerdir? En Sevilen Lunapark Aletleri

Lunapark Oyuncakları İsimleri Nelerdir? En Sevilen Lunapark Aletleri

Küçüğünden büyüğüne herkes için sevilen bir aktivite bulunmaktadır. Bu aktivitenin ismi ise lunaparktır. Çünkü lunaparkta hem çocuklar için hem de büyükler için çeşitli oyuncaklar yer almaktadır. Lunaparkta bulunan bu aletlerin isimleri herkes tarafından çok merak edilmektedir. Sizler için Lunapark oyuncakları isimleri nelerdir? En sevilen lunapark aletleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Lunaparkın sayesinde saatlerce eğlenme şansı olduğu görülmektedir. Özellikle bazı lunaparklar oldukça büyük olmakla birlikte çeşit çeşit oyuncaklara sahiptirler. Birçok lunaparkta benzer aletler bulunsa da farklı aletlere sahip lunaparklar bulmakta mümkündür. 

Lunapark Oyuncakları İsimleri Nelerdir? En Sevilen Lunapark Aletleri 

Lunaparkın içerisinde onlarca alet yer almaktadır. Bu aletlerin hepsi farklı bir eğlence sunmaktadır. Ancak bazı aletler var ki neredeyse herkes tarafından sevilmektedir. Bu yüzden lunapark aletleri arasında bazılarının daha popüler olduğunu söyleyebiliriz. 

Dönme Dolap 

En sevilen lunapark aletlerinden birisi dönme dolap olarak bilinmektedir. Çünkü birçok insan bu alete mutlaka binmiştir. Zaten lunaparkların neredeyse hepsinde dönme dolap görmek mümkündür. Boyuna göre değişen kabinlerin dönmesi ile ilerleyen bir alettir. Dönme dolabın kabinlerinde gereken güvenlik önlemleri alınmaktadır. Belirli bir süre döndükten sonra alet durmaktadır. 

Çarpışan Arabalar 

Çocukluğunda çarpışan arabaya binmeyen kişi yoktur. Hatta büyüklerde bu lunapark aletini çok sevmektedirler. Özel bir alanda yer alan arabalar elektrik teması sayesinde ilerlemektedir. Direksiyon ve gaz gibi unsurların olduğu arabalar birbirleriyle çarpışmaktadırlar. 

Gondol 

Bir yandan diğer yana hızla hareket eden gondol eşliğinde oldukça iyi bir şekilde eğlenme şansınız bulunmaktadır. Gondolun önce yavaş başlayarak daha sonra iyice hızlanması oldukça büyük bir heyecana neden olmaktadır. 

Lunapark Hız Treni 

Dünya'da Roller Coaster olarak bilinen lunapark aleti ülkemizde ise hız treni veya lunapark treni olarak bilinmektedir. Çok sıkı dönüşlerin, dik yamaçların ve baş aşağı yolların olduğu bu tren oldukça çok sevilmektedir. Özellikle adrenalin tutkunu olan kişiler bu aleti çok sık tercih etmektedirler. 

Balerin 

En eski lunapark aletlerinden birisi olan balerin oldukça popülerdir. Lunaparkların genelinde bu aleti görmek mümkündür. Dönen bir platform eşliğinde insanlar zevkle eğlenmektedirler. 

Crazy Dance 

Oldukça çılgın bir lunapark aleti arayanlar crazy dance ile keyifli saatler geçirmektedirler. Oldukça popüler olan bu aleti deneyecekler dikkatli olmalıdır. Çünkü alet oldukça sarsıcı olabilmektedir. 

 Kamikaze 

İki tarafında dev kabinler bulunan bu alet oldukça çok insanın sevdiği bir alettir. Özellikle heyecan yaşamak isteyen kişiler için ideal bir alet olduğunu söyleyebiliriz. Tabi bazı lunaparklarda yer alan kamikaze aletleri son derece korkunçtur. Bundan dolayı herkesin bu alete binmeye cesareti olmayabilir. Cesareti olanlar ise doya doya bir eğlenceye adım atmaktadırlar. 

 Korku Treni 

Birçok lunaparkta korku tüneli görmek mümkündür. Bu tünellerde seyahat etmenizi sağlayan korku treni oldukça çok sevilmektedir. Bazı yerlerde tek veya çift kişilik korku treni bulunmaktadır. Bazı yerlerde ise daha çok kişinin aynı anda korku tünelinde seyahat etmesini sağlayan trenler olduğu görülmektedir. Hem eğlence hem de heyecan yaşamak adına korku treni sıkça kullanılmaktadır. 

 Lunaparkta iyi bir macera yaşamak için korku trenini seçebilirsiniz. Çünkü oldukça keyif veren bir lunapark aleti olduğu herkesçe bilinmektedir. 

 Zincirli Uçan Sandalye 

Zincirli uçan sandalye adlı alet en sevilen lunapark aletlerinden birisi olmayı başarmıştır. Birçok yerde bu aletin ismi 'uçan salıncak' olarak geçmektedir. Oldukça geniş bir platforma takılmış olan onlarca zincirli sandalye hızla dönmektedir. Tabi bu durum oldukça büyük bir eğlenceyi beraberinde getirmektedir. Bazı lunaparklarda küçük zincirli uçan sandalye bulunurken bazılarında ise dev yapılı zincirli uçan sandalyeler bulunmaktadır. 

False