GeriKişisel Bakım Lazer epilasyon yaptırırken dikkat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lazer epilasyon yaptırırken dikkat!

Lazer epilasyon yaptırırken dikkat!

Hormonal dengeniz düzene girmeden lazer epilasyon yaptırmayın.

Lazer epilasyon yaptırmak için kış döneminin daha uygun olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. E. Pınar Güzel, lazer epilasyon yaptırmayı düşünenler için önemli bilgiler aktardı.

Son yıllarda pek çok cihaz konuşuldu, pek çok merkez açıldı, sağlık kampanyaları gibi konularla akıllarda hep sorular kaldı ve kalmaya devam ediyor. Kısa açıklamalarla lazer epilasyona açıklık getirmek iyi olacak diye düşündük. Bu açıklamalarda hastalarımızdan en sık aldığımız sorular yol gösterdi.

Vücuda temas olmamalı!

Lazer epilasyona genç yaş grubunda hormonal denge düzene girdikten sonra başlanabilir. Bu da genellikle 15-16 yaş itibarıyla oluyor. Lazerin bir tedavi şekli olduğu, mucize olmadığı ve sonuç almada kullanılan cihaz, uygulama bölgesi, uygulanan dozlar, tüylerin uygunluğu, kişinin hormonal durumu, seans düzenliliği ve gerçekçi yaklaşım son derece önemlidir. En iyi etki alanları koltuk altı, alt bacak ve genital bölgedir. İşlem sterilitesi açısından vücuda başlık temasının olmadığı uzaktan soğutmalı cihazların seçimi önemlidir.

Erkek hastalarda testosteron hormonunun kıl yapısını kuvvetlendirme etkisi nedeniyle lazer epilasyonda amaç özellikle yüz, ense ve boyunda kıl batması, sivilcelenme, kısa aralıklarla tekrarlanan diğer epilasyon işlemlerinde ciltte ortaya çıkarılan travmanın oldukça azaltılması olacaktır. Sırt, omuz ve göğüs bölgesinde de seyrelme ve terlemede artma sağlayan kıl yoğunluğunun belirgin oranda azaltılmasıdır hedef. Koltuk altı da erkek hastalarda son derece memnuniyet yaratan alanlardandır.

Lazer epilasyonda işlem aralıkları bölgelere göre değişmekle birlikte genellikle 1,5-2 ayda bir yapılan ilk sene uygulamalarından sonra ertesi sene bronzluk açıldıktan sonra daha aralıklı olarak uygulanan seanslarla devam edilir. Hayat standartını yükselten bu uygulama doğru hasta, doğru merkez ve doğru cihazla ve gerçekçi beklentilerle son derece güvenli bir sistemdir.

Cildinizi nemlendirmeyi unutmayın

Bunun dışında kullanılan epilasyon yöntemlerinde kısa aralıklarla tüy alma işlemi gerçekleştiği için hem bölgesel kıl batması problemleri, hem zaman kaybı olmakta hem de cilt kısa zaman aralıklarında travmaya maruz kaldığı için kıl diplerinden enfeksiyon riski oluşabilmektedir. Aynı zamanda işlem sonrası yeterli oranda uygun ürünlerle nemlendirilmeyen ciltlerde kuruluk ve kaşıntı olabilmektedir.

İşlem sonrası cildinizi güneşten korumanız çok önemli

Aktif iş hayatında bu işlemlere ayrılan ciddi bir süre ile sık olarak zaman kaybı yaşanması da önemli bir nokta. Özellikle güneş gören yüz gibi vücudun açık alanlarında işlemler sonrası ortaya çıkıp belli bir süre sonunda kaybolan kızarıklıklar korumasız güneş temasında kolaylıkla leke zemini hazırlar. Bu nedenle bizler için kızarıklık yaratan lazer epilasyon seansının diğer uygulamalara göre daha aralıklı olması bu açıdan da hasta sağlığını korumayı hedefler. Eğer yüz bölgesi işleme uygun değilse her zamanki önerimiz işlemlerin akşamüstü yapılıp ilk kızarıklık döneminin gün sonunda atlatılması ve ertesi günlerde daha istikrarlı bir güneş koruma uygulanmasıdır.

Herkes lazer epilasyon yaptırabilir mi?

Her ne kadar lazer epilasyon çağın gereği olarak, yaşam standartımızı yükseltse de her hastaya uygulanabilir diye bir şey maalesef yok. Tüylerin ve cilt yapısının uygunluğu ilk şartımız. Teknoloji ilerlemiş olsa da henüz favorilerdeki, yüzdeki ayva tüylerine etkili ya da çok açık renkli tüyleri görebilen ve beklentiyi karşılayabilen bir cihaz yok. Dolayısıyla hastanın işlem öncesi tedaviye uygunluğunun değerlendirilmesi ve gerçekçi beklentilerin sağlanması son derece önemli bir konu. Tedaviye uygun olmayan hastalarda standart yöntemlerle işlemlere devam edilmelidir. 

False