GeriEtkinlikler Laduree İstanbul'a geliyor...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Laduree İstanbul'a geliyor...

Laduree İstanbul'a geliyor...

Paris’te doğan efsanevi patisserie Ladurée, dünyanın 15 ülkesinden sonra şimdi de İstanbul Bebek’te açılacak.

Ladurée... 1862 yılında Paris’te doğan efsanevi patisserie. Dünyanın 15 ülkesindeki 8 özel butiğinden sonra şimdi de Kasım ayında İstanbul Bebek’te açılacak mağazası ile yoğun tatlar diyarına yolculuğa davet ediyor.  

Ladurée İstanbul’da en büyük süksesini gözler önüne seriyor; Şık kutularında sıralanmış rengarenk « Makaronları », çeşit çeşit çikolata koleksiyonları, şekerlemeleri, çayları, makaronlu dondurmaları, sorbeleri, ev kokuları ve parfümlü mumları ; ağzının tadını bilen gurmelere ve bu tadı paylaşmak isteyenlere sunuluyor. Çünkü Ladurée için iştah bir günah değil, bir felsefedir: Anı asaletle yakalamanın güzel bir biçimi.

Ladurée makaronlarının hikayesi Louis Ernest Laduree’nin küçük kuzeni Pierre Desfontaines‘in, 20.yy ortalarında iki makaronun arasına leziz ganaj kreması koyarak birleştirmeyi akıl etmesiyle başlıyor. Sıkı denetimlerle Fransa’da itina ile üretilen dışı kıtır, içi ağızda eriyiveren, yuvarlak, yumuşak bu küçük pastanın lezzet formülü badem, yumurta ve dünyada benzersiz bir tutam beceri. Tatlar ve dokular arasındaki mükemmel dengeye işte böyle ulaşır makaronlar….

False