GeriEtkinlikler Küçük prensesin ismi ne olacak?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Küçük prensesin ismi ne olacak?

Küçük prensesin ismi ne olacak?

Çiftin bebeklerinin ismini birkaç gün içerisinde açıklamaları bekleniyor.

Basına yansıyan haberlere göre 89 yaşında olan Kraliçe Elizabeth, doğumdan sonra minik prensesle hemen tanışamadı ancak prensesin dünyaya geldiğini haber aldığı anda halkı baştan aşağıya giydiği pembe kıyafetleri ile selamladı.

[forum_post_id=1923]

Kate ve William doğum için hastanedeyken Kate'in annesi Carole Middleton ve kız kardeşi (alınan duyumlara göre prensesin vaftiz annesi olacak) küçük Prens George ile ilgilendiler. Pazar günü Kate’in babası Michael ile birlikte saraya döndüler ve prenses torunları ile buluştular.

Prensesin amcası Prens Harry ise Avusturalya’da çalıştığı için yeğenini henüz göremedi.

Doğumdan bir gün sonra sarayda Prince Charles ve Camilla’nın ziyaretçileri küçük Prens George’un vaftiz annesi Emilia Jardine-Paterson’dı.

Kraliyet ailesinin yakın arkadaşlarından biri, Kate ve William çiftinin kızlarına Diana ismini vermeyi düşünmediklerini söyledi.

Prenses Diana’nın arkadaşlarından biri olan Rosa Monckton ise basına verdiği açıklamada; eğer yaşasaydı Diana'nın 2 erkek çocuk büyüttüğü için kız torunu olmasından çok mutlu olacağını belirtti. Bazı insanlar Kate ve William'ın kızlarına 1997 yılında Fransa’da hayatını kaybeden Diana’yı onurlandırmak için bu ismi verebileceklerini düşünüyorlar. Bazıları ise başından beri bu ismin bebeğe verilmesinin düşünülmediğini biliyorlar.

Çiftin minik kızları için isim seçtiği ancak Alice ya da Charlotte gibi daha geleneksel bir isim tercih edeceleri de diğer söylentiler arasında.

Today.com sitesinin derlediği habere göre taht yolunda 4. sırada yer alan küçük prensese verilmesi düşünülen muhtemel isimler de şu şekilde:

1- Alice

Bu isim Kraliçe Victoria’nın ikinci kızının adıydı ve ingiltere’de çok sık kullanılan ve moda olan bir isim.

2- Diana 

Prens William’ın genç yaşta hayatını kaybeden annesine çok düşkün olması nedeniyle bebeğin adının Diana olma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunun düşünenler var.

3- Alexandra

Çiftin ilk çocuklarına vermek istedikleri isimler arasında Alexander ismi de vardı. Bu nedenler kızlarına Alexander isminin kız versiyonu olan Alexandra’yı verebilecekleri düşünülüyor.

4- Charlotte ya da Caroline

Charles isminin kız versiyonu olan Charlotte ya da Caroline isimleri de listede. Aynı zamanda Kate Middleton’ın annesi Carole’ni de çağrıştırıyor.

5- Elizabeth

Küçük prensese büyük babaannesinin adının verilme ihtimali de var. Bu isim ayrıca Kate Middleton’ın da göbek adı.

6- Mary

Hanedanın en eski isimlerinden olan bu isim Kraliçe Elizabeth’in göbek adlarından biri

7- Victoria

İngiltere en meşhur kraliçelerinden biri olan Kraliçe Victoria’nın adı da küçük bebek için öne çıkan tercihlerden birisi. 

[fotogaleri=1249]

False