GeriÇocuk Sağlığı Kreş seçerken nelere dikkat edilmeli?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kreş seçerken nelere dikkat edilmeli?

Kreş seçerken nelere dikkat edilmeli?

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir anaokulunda görev yapan öğretmenin, yaramazlık yapan öğrencilerini karanlık bir odaya kapattığı ortaya çıktı. O sırada doğum günü için anaokulunda bulunan bir velinin durumu fark etmesi ve yaşananları kameraya kaydetmesi üzerine okul yönetimi ve öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kreş seçerken nelere dikkat edilmeli

Peki, en değerli varlıklarımızı teslim ettiğimiz kreşleri şeçerken nelere dikkat etmeliyiz? Çocuğumuzun okulda neler yaşadığını nasıl kontrol edeceğiz? Okulun her yerinde kamera olması yeterli mi? Kreş seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini Çocuk/Ergen/Aile Danışmanı Sümeyra Aydın'a sorduk!

KREŞ ŞEÇİMİNDE BUNLARA DİKKAT!

Kreş seçimi konusunda mutlaka öğretmenlerin lisans diplomaları ve uzmanlık alanları araştırılmalı.

Her odanın aydınlık olması ve kameralı olması dışında, kameraların aktif çalıştığını gösteren bir büyük ekran velilerin her an erişebileceği yerde olmalı.

Kreşler geçmişe dair kayıtları izleme şansı sunmalı.

Öğretmenlere kişilik testi uygulayan psikoloğu olan bir kreş tercih edilmeli.

Öğretmenlerden sağlık raporu, sicil kaydı olmadığına dair belgelerin tetkiklerine dikkat eden kurumsal bir yer tercih edilmeli.

Çocuğa gün içerisinde okulda ne yaptığına ilişkin ara ara sorular sorulmalı.

Çocuk oyun oynarken kullandığı sözcükler ve iletişim dili jest mimikleri bize okul hakkında ipucu verecektir .

Çocuğa kişisel mahremiyet alanı izah edilerek bu sınırları aşan kişilerin rahatlıkla annne babayla paylaşılabileceği imkanı sunulmalı.

Yaşanan bu acı olayların önüne geçmek için okula daha sık gidip gelmeli, öğretmenlerle sohbet ederek onları kişisel anlamda tanımaya çalışmalıyız. Malesef ki bu tür kişiler oldukça yaygınlaşıyor.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL/ Sedef Batı

False