GeriEtkinlikler ‘‘Komşum Hitler’’ tiyatroseverleri bekliyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

‘‘Komşum Hitler’’ tiyatroseverleri bekliyor!

‘‘Komşum Hitler’’ tiyatroseverleri bekliyor!

İBB Şehir Tiyatroları'ndan yeni bir oyun!

2014 – 2015 sezonunda yerli yazarların eserlerini sahne ışıklarıyla buluşturma ilkesine öncelik tanıyan Şehir Tiyatroları, Ali Cüneyd Kılcıoğlu tarafından kaleme alınan Komşum Hitler oyununu seyirciyle buluşturuyor.

Yaşama bakışları birbirinden farklı iki çiftin buluştuğu sıradan bir akşam yemeğinde evde gelişen tuhaf olaylar sonucu arka odada sürpriz bir misafirin olduğu iddiası ortaya atılır. Bu kişinin Hitler’den başkası olmadığının anlaşılması ve sosyal medya aracılığıyla kısa sürede tüm dünyada haber olması üzerine olaylar çığırından çıkar, dengeler alt-üst olur.

Modern toplumun içinde filizlenen ve çözülmediği takdirde yaşanılmaz bir dünyaya kapı açacak pek çok sorunu görünür kılmaya çalışan oyun, insan ilişkilerinden - sosyal medyaya, modern dünyanın bir göstergesi olarak sunulan sanal yaşamın, giderek çağımız insanını kendi düzenine uyumlayan ya da yutan bir canavara dönüşmesini gerçekle sahtenin iç içe geçtiği bir kara-komedi olarak ortaya koyuyor.

Yönetmen koltuğunda Tolga Yeter’in oturduğu oyunun; Dramaturjisi Arzu Işıtman, Sahne Tasarımı Barış Dinçel, Kostüm Tasarımı Gamze Kuş, Işık Tasarımı Mahmut Özdemir, Efekt Tasarımı ise Nesin Coşkuner’e ait…

Işıl Zeynep Tangör, Caner Çandarlı, Mahperi Mertoğlu, Tankut Yıldız, Emre Şen ve Aslı Nimet Altaylar’ın rol aldığı oyun; 17-27 Aralık 2014 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde…

Darülbedayi Cad. No.3 Harbiye - ŞİŞLİ İSTANBUL

False