GeriKişisel Bakım Kıvırcık Saçlara Çözümler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıvırcık Saçlara Çözümler

Kıvırcık Saçlara Çözümler

Saçınız kıvırcık ve ona nasıl bir model vereceğinizi bilmiyor musunuz?

Farklı yapıda kıvırcık saçlar mevcuttur. Bunların her birine ayrı kesim ve bakım teknikleri uygulanır. Siz de hoş buklelerinizi daha ön plana çıkartmak istiyorsanız Saç Tasarım Uzmanı Kadir Alkan’ın önerilerini dikkate alın.

Yumuşak Bukleler

En uygun kesim: Ön çerçevesi köşeli, geri kalan kısımları katlı bir kesim ile saçın hafiflemesini ve düzleşen buklelerin yeniden düzgün bukleler haline gelmesini sağlayabilirsiniz.

En uygun bakım: Saçlarınızı vigolu fön makineleri ile kısım kısım kıvırarak kurutabilir daha kıvırcık görünümler için bigudilerle sarabilirsiniz.

İri Bukleler

En uygun kesim: Saçın özelliğine göre katlı kesim seçilmeli saçın üstündeki katlar daha uzun olmalı ve bu uzunluk saçı bastırıp buklelerin daha iri gözükmesini sağlamalıdır.

En uygun bakım: Buklelerinizin ortaya çıkması için öncelikle belirginleştirici şampuan ve saç kremi kullanmalısınız. Yine vigo yardımıyla saçlarınızı kurutabilir ve iyice kuruttuktan sonra bukleleri elinizle ayırabilirsiniz. Ayrıca saçınızın elektriklenmemesi için saçınıza krem ve bakım serumları ile takviye yapabilirsiniz.

Sık Bukleler

En uygun kesim: Eğer saçlarınızın afro ya da retro saç tipi bir model olmasını istiyorsanız saçlarınızı eşit boyda kestirebilirsiniz. Afro (örn: zencilerin saçları) ne kadar kısa olursa o kadar belirgin olur. Bir diğer alternatif ise saçınızı uzun katlar şeklinde kestirmektir. Bu tarz bir kesimde saçların ağırlığı bastırılacağı için dalgalar fazla kabarmadan kontrol altına alınabilir.

En uygun bakım: Nemlendirici şampuan ve saç kremi en güzel bakım yollarından biridir. Doğal şekilde kuruyan saçlarınıza krem veya serum yardımıyla rahatlıkla şekil verebilir ve aşırı kabarmaları engelleyebilirsiniz.

Kabarık Saçlar

En uygun kesim: Daha kısa ve yüzünüzü çevreleyen bir model isteyebilirsiniz. Saçınızı taç gibi bir aksesuarla daha kolay kullanımını sağlayacak şekilde tutabilirsiniz.

En uygun bakım: Saçınız için en uygun hacim veren şampuan ve bakım kremi kullanabilir, duş sonrası saçın diplerini besleyen ürünleri tercih edebilirsiniz. Geceden yıkanan saçlarda saçınızı at kuyruğu gibi başınızın üstüne toplarsanız sabah kalktığınızda daha hacimli bir saça sahip olduğunuzu göreceksiniz.

False