GeriEtkinlikler Kıvanç Tatlıtuğ’un kasları erkekleri harekete geçirdi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıvanç Tatlıtuğ’un kasları erkekleri harekete geçirdi

Kıvanç Tatlıtuğ’un kasları erkekleri harekete geçirdi

Onun fiziğine özenenler çareyi protein tozlarında arıyor.

Kuzey ve Güney gibi fiziği düzgün oyuncuların yer aldığı diziler sayesinde Türkiye’de protein tozları satışında büyük bir artış yaşandığı ortaya çıktı.

Kaslı vücudu olmasını isteyen birçok erkek de çareyi protein tozlarında arıyor. Yakamoz Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kurtuluş, bünyelerinde bulunan protein7.com’da protein tozlarına karşı talebin inanılmaz derecede arttığını söyledi. Türkiye’de en çok 18-30 yaş gurubu erkeklerin sporcu gıdaları kullandığını ifade eden Kurtuluş, “Türk erkekleri artık fiziklerine özen gösteriyor. Özellikle üniversite öğrencileri ve bekar erkekler fiziklerine daha çok dikkat ediyor. Birçok kişi televizyon ekranlarında gördükleri güzel vücutlu oyunculara özeniyor ve onlar gibi bir vücuda sahip olmak istiyor. Spartacus’ten sonra Kuzey ve Güney’de oynayan Kıvanç Tatlıtuğ’un vücudu Türk erkeklerini harekete geçirdi. Ekranlarda gördükleri kaslı oyuncuların, vücut gelişiminde protein tozu kullandıklarını öğrenen birçok kişi de çareyi bu ürünlerde arıyor” dedi.

Protein tozlarını doğru kullanmak önemli!

Bilinenin aksine doğru kullanıldığı zaman spor gıdalarının herhangi bir zararı olmadığını ifade eden Kurtuluş, şunları söyledi: “Spor yaparken vücudumuz en çok protein ve karbonhidrata ihtiyaç duyar. Temel amaç, alınan karbonhidratla enerji sağlayıp, proteinle çalıştırdığınız kası yapılandırmaktır. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu proteini karşıladığınızda vücudunuz doğru bir şekilde gelişim gösterir. Bunun için protein içeren yiyecekler tüketmeniz şart. Bunlar; et, süt, yumurta ve protein içeren tahıllardır. Fakat bu besinleri alırken birçok kilo ve kolesterol yapıcı gıdalarda almış olursunuz. Bunu en aza hatta sıfıra indirmek için bu tozlara başvurmak en doğrusudur. Tabi ki aldığınız öğünlerin ve besinlerin yerini tutmaz çünkü protein tozları ek gıda sınıfındadır. İstenilen verimi alabilmek için günlük beslenme şeklinize devam edip bu tozları da doğru bir şekilde kullanmanız gerekir. Aksi takdirde gereken verimi alamazsınız.”

Protein tozlarında dikkat edilmesi gereken en büyük hususun ham maddesi olduğunu vurgulayan Kurtuluş, “Bunları 3 sınıfta inceleyebiliriz. Soya bitkisinden üretilen soy proteini, süt ve yumurtadan elde edilen protein ve peynir altı suyundan (whey) üretilen proteindir. Protein tozlarının en doğru kullanım şekli, vücudunuzun hesaplanarak alması gereken protein miktarını idmandan yarım saat önce ve idmandan hemen sonra olmak üzere günde ortalama 2 kere almaktır. Protein tozları öğün olarak kullanılmamalıdır. Öğünlere takviye besin olarak ve gereken performansta idman yaptıktan sonra kullanıldığında maksimum verim sağlanır” ifadesini kullandı.  

[fotogaleri=348]

False