GeriSağlık Kışın pekmez, pestil ve cevizli sucuk tüketin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kışın pekmez, pestil ve cevizli sucuk tüketin!

Kışın pekmez, pestil ve cevizli sucuk tüketin!
Abone Olgoogle-news

Doğal enerji kaynakları…

Kışın daha çok hastalanır, halsiz kalır ve zayıf düşeriz. Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öner, pekmez, pestil ve cevizli sucuğun enerji kaynağı olduğunu ve halsizliğe, kansızlığa iyi geldiğini belirtti.

Genç yaşta dengesiz beslenme ilerleyen yaşlarda şişmanlık, diyabet, kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon ve kanser gibi hastalıkların oluşma riskini artırıyor.

Özellikle kış günlerinde ara öğünlerde pekmez, pestil ve cevizli sucuk gibi doğal, besleyici değeri yüksek geleneksel ürünlerin tüketilmesi çok yararlı. Pekmez, pestil ve cevizli sucuk enerji kaynağıdır, kansızlık, halsizlik, zayıflık ve ishale iyi gelir. Pekmez, pestil, ceviz ya da fıstıktan yapılan muska, üzüm şırası, cevizli sucuk, üzüm şırası ve bulgurdan yapılan tarhana vazgeçilmez enerji kaynağıdır. Bu ürünler yüksek oranda sindirim gerektirmeyen şeker içermesi ve hızla kana geçmesi nedeniyle enerji kaynağıdır. Hızlı enerji sağlaması, bu ürünleri yoğun aktivite içinde olan sporcular, gençler ve ağır işçiler için ideal enerji kaynağı konumuna getirmektedir. Ayrıca demir, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum ve lif içeriği açısından zengin oldukları için bu gıdalar kansızlığın giderilmesi ve tansiyonun düzenlemesinde etkilidir.

A.A

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle