GeriBebek Sağlığı Kış aylarında ideal kilonun korunabilmesi için öneriler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kış aylarında ideal kilonun korunabilmesi için öneriler

Kış aylarında ideal kilonun korunabilmesi için öneriler

Kış aylarında kiloları korumak biraz zor olabilir. Kış mevsiminde ağır yiyecekler daha besleyici ve doyurucu görünebilir. Ancak yüksek kalori içerebilirler. Bu da hızlı bir şekilde kilo alımına neden olabilir. Ayrıca daha az aktivite ve zamanın çoğunun iç mekanlarda geçmesi de kışın kilo alımını kolay hale getirebilir. Peki kışın kilo almamak için nelere dikkat edilmeli? İşte öneriler...

Dikkat edeceğiniz birkaç nokta ile kışın kilonuzu koruyabilirsiniz. Küçük adımlar büyük farklar oluşturabilir.

Kış aylarında ideal kilonun korunabilmesi için öneriler

- Yürüyüş yapın

Egzersiz, kış mevsiminde kiloyu korumanın en bilinen yoludur. Fakat her gün yapılacak yürüyüşün de ne kadar etkili olabileceğini unutmayın. Yürüyüş hızla kilo vermenin en kolay ve en etkili yoludur. Ayrıca, eklem ve kaslarınızı da güçlendirmenize yardımcı olur. Bu nedenle mutlaka düzenli olarak yürüyün.

- Sebze ağırlıklı beslenin

Öğünlerinizde sebze türlerine ağırlık verebilirsiniz. Ancak, sebzelere şeker, çok fazla tuz ve yağ eklemekten kaçının. Sebzelerinizi çiğ, pişmiş, haşlanmış veya buharda pişmiş olarak tercih edebilirsiniz. Sebzeleri, zeytinyağı gibi sağlıklı yağlarla kavurarak da tüketebilirsiniz. Ayrıca öğünlerinize makarna ve pilav yerine tatlı patates gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz.

- Fazla kahve tüketiminden kaçının

Kahve sık tüketilen içeceklerden biri. Faydalı olmasına rağmen zararları da olabilir. Enerji düşüklüğünü ve karbonhidrat tüketimine neden olabilir. Günde bir fincan kahve tüketilebilir ama imkan varsa bunun yerine bitki çayları da tercih edilebilir.

Kış aylarında ideal kilonun korunabilmesi için öneriler

- Uyku düzenine dikkat edin

Uykunuzun düzenli olmasına dikkat edin. Kışın sabah geç saatler de kalkılabilir ya da havanın kapalı olması gündüz yorgun, gece ise tamamen uyanık bırakabilir. Durum ne olursa olsun, düzensiz uyku sadece kilo almaya değil, depresyona da neden olabilir. Bu da daha fazla sağlıksız yiyecekler tüketilmesine yol açabilir. Düzenli bir uyku, kilonuzu korumanıza yardımcı olacaktır.

- Aktif olun

Yürümenin yanı sıra, kışın kilo verme şansınızı artırmanın en güzel yollarından biri de mümkün olduğu kadar aktif olmaktır. Evden çalışıyorsanız, ara ara masadan kalkın. Hareket etmeden bütün gün oturmayın.

Kışın kilo almaktan kaçınırken beslenmeye, uyku düzenine ve hareketli olunmaya özen gösterilmeli.

False