GeriEtkinlikler Kayıp Eşya Bürosunu Ziyaret Ettiniz mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayıp Eşya Bürosunu Ziyaret Ettiniz mi?

Kayıp Eşya Bürosunu Ziyaret Ettiniz mi?

Kayıp Eşya Bürosu isimli sergi hem ilginç hem de sarsıcı bir etkiye sahip.

Devrim Kadirbeyoğlu teknolojinin farklı görsel tasarım araçları ile kendi hayal gücünde yarattığı algılamayı bir yandan eleştirel diğer yandan da çok kişisel bir enstalasyon ile Alanistanbul’da sergiliyor!

Çevrelerindeki seslere ve ışığa duyarlı robotlar, New York’ta sokaklara atılmış eldivenler ile sıcaklık kazanıyor. Kadirbeyoğlu böylece güncel sanat ile derinden derine ortaya çıkan bir modernizm eleştirisini, kapitalin ve sanatın başkentinden İstanbul’a taşıyor.

Kayıp Eşya Bürosu

New York şehrinin sokaklarında kaybedilmiş eldivenlerin toparlandığı, tekrar kurgulanıp yeniden kullanıldığı kayıp eşya bürosuna hoş geldiniz. Burada kaybolan eldivenlerin reenkarnasyonlarına kişilik kazandıran, tamamen geri dönüşümlü malzemelerin kullanıldığı Robotlar ile karşılaşacaksınız. Hareketlerini sensor, motor ve insan gücü ile alan Robotlar üşümemek için ellerini birbirine sürtmektedirler. Eldivenlerin birbirlerine dikildiği ceket ise giyenleri sıcak tutacaktır. Meraklılarını 29 Eylül-22 Ekim 2010 tarihleri arasında ziyarete bekleyen sergi hakkında detaylı bilgiye resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

www.alanistanbul.com

False