GeriSağlık Kaslı erkekler daha mı çekici?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaslı erkekler daha mı çekici?

Kaslı erkekler daha mı çekici?

Güçlü kollara, karın kaslarına sahip erkekler yataklarının patronu!

Çekici erkek algısının değiştiği bir zamanda yaşıyoruz. Yumuşak hatlı, bebeksi erkeklerin yerini, güçlü kollara sahip ve sert hatlı erkekler aldı. Cinsel Sağlık Enstitü Derneği (CİSED) cinsel cerapistlerinin, bu konu üzerine yaptığı araştırmalar sonucunda, kadınların %87’sinin kendisini koruyup kollayacak güçlü ve karizmatik erkek arayışında olduğu görülüyor.


Kaslı erkek “güçlü erkek” demek

Kaslı erkekler daha mı çekici

Kadın kendini ne kadar güçlü görürse görsün ve ayakları yere ne kadar iyi basarsa bassın, doğası gereği anlaşılma, dokunulma, dinlenme ve sahiplenilme duygusu vardır. Bu nedenle, erkeğinin kendisini kollayıp korumasını ister. Kadınsı duygular görsele vurulduğu zaman kaslı erkek imajı ortaya çıkıyor. Kaslı ve yapılı erkek, ilk etapta sert ve otorite sahibi bir erkek olarak algılanıyor ve sert bir erkek illaki güçlüdür mantığı ön plana geçiyor. Sahiplenilmek isteyen kadın, erkeğinin her koşulda yanında olacağından emin olmak istiyor. Bu nedenle, kadınlar genellikle kaslı erkekleri tercih eder ki, arkasında güçlü bir erkeğin dimdik durduğundan emin olabilsin. Tabii ki bu, her zaman böyle değil fakat yine de kadınlar için erkek bedeninin dili her zaman ön planda olur.

KISA ZAMANDA KOL KASI NASIL GELİŞTİRİLİR?


Dışı sizi içi partnerini yakıyor

Kaslı erkekler daha mı çekici

Gerçek seksüel kimliğin ikinci göstergeleri olarak görülen kendini spora adamış, sert kaslı, geniş omuzlu ve şişkin pazılı erkeklerin cinsel yaşamı sanıldığı kadar aktif olmayabiliyor. Çünkü kadınların çekici bulduğu bu üçgen vücudu elde etmenin bir bedeli de var tabii ki. Bu kadar güçlü görünen bir erkeğin kadını, yatakta hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Yoğun kaslı erkeklerde, kasılmalar ve başaramama veya yetersiz olma korkusu nedeniyle oluşan erken boşalmalar çok fazla görülebiliyor. “Her şeyin çoğu zarar!” diye boşuna dememişler. Bu nedenle kasları şişirmek yerine düzenli egzersizler sonucu fit kalmak, kadınların ilgisini çok daha fazla çekebiliyor. Düzenli spor, hem kişinin sağlığını korumasına ve daha formda bir vücuda sahip olmasına hem de stresi yenmesine yardımcı oluyor. Düzenli spor yapmanın özellikle erkekler için cinsel açıdan faydası da çok. Spor yapan bir erkeğin cinsel performansı daha iyi olabiliyor.


Güçlü karın kaslarına sahip erkekler yataklarının patronu

Kaslı erkekler daha mı çekici

Kadınlar için erkek kol ve omuz kasları ilk sırada gelmeye devam ediyor. Kadınlar için yapılı kollar gücün simgesiyken, geniş omuzlar otoritenin yerine geçebiliyor. Geniş omuzlu ve güçlü kollara sahip erkekler kadınların bir numaralı koruyucu meleğiyken, karın kaslarına sahip erkekler yataklarının patronu, sağlam bacaklara sahip olan erkekler ise evlerinin erkeği gibi algılanabiliyor. Çok abartmamak kaydıyla, hepsine sahip olan bir erkek, kadınlar için avcı ve koruyucu yerini alabiliyor.


Aşk kasları ile erken boşalmaya son!

Kaslı erkekler daha mı çekici

Aşk kaslarının cinsellikten alınan zevki artırmada çok önemli bir yeri var. Kemik çatının alt kısmında pelvis tabanı adı verilen bölgede bulunan kas grubuna pelvis taban kasları yani aşk kasları adı verilir. Aşk kasları daha derinde yer alan diğer kaslarla beraber çalışarak idrar yapma ve tutma, dışkılama, cinsel işlevlerin yerine getirilmesini ve çatı kemik içinde yer alan organların sarkmadan burada kalmasını sağlarlar. Bu kaslar gün içinde sıkıp bırakılarak çalıştırılır. Kegel egzersizleriyle, pilates yaparak veya yere yatarak bacakları bisiklet çevirir gibi hareket ettirerek çalıştırılabilir. Böylece aşk kasları güçlenir, o bölgeye giden kan alkışı hızlanır ve cinsel performans ve penisin sertleşme kalitesi artar, erkeğin boşalma süresi uzar. 

False