GeriKişisel Bakım Kaş Alımının Püf Noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaş Alımının Püf Noktaları

Kaş Alımının Püf Noktaları

Siz kaşınızı doğru bir şekilde mi alıyorsunuz acaba?

Kaş deyip geçmeyin. Kadının güzelliğinde gözlerden sonra ikinci etmendir kaşlar. Kişinin ifadesini ve bakışlarını doğrudan etkiler. Yüzünüz için en uygun kaş şekli hangisi, kaş alırken nelere dikkat edilmeli?

Eğer kaşınızı kendiniz almak istiyorsanız kaşınızın doğal şeklinin sınırlarına girmeden steril bir cımbız yardımıyla bunu yapmanızı öneririz. Ayrıca kılı kırmadan kökünden ve kaşın çıkış yönüne doğru almalısınız. İlla ki, bir uzman diyorsanız da bilmeniz gereken bazı detaylar var.

Cilt Bakım ve Güzellik Uzmanı Suna Senem Aslan, “Kişinin yüz ifadesini çok ciddi bir biçimde şekillendiren kaş, bakışları diriltip yüzü canlandırdığı gibi şekillendirme hatalarıyla yüzün ifadesini bozabilir ve böylece kişi olduğundan daha yaşlı, daha mutsuz, daha kilolu görünebilir” diyor. Kaş, yüzün hatalarını belirginleştirebilir de silikleştirebilir de. Bizden söylemesi…

Yuvarlak Yüzlüler

Dolayısıyla yüzün şeklini ve dengesini koruyup kaş ona göre ele alınmalı. Örneğin; yuvarlak yüzlü bir kişinin kabarık saçlarının ve yuvarlak kaşlarının olması yanlış bir tercih. Çünkü böylelikle kişi daha yuvarlak ve kilolu görünecek.

Dağınık ve Birleşik Kaşlarda

Çoğu zaman kaşın doğal şekli önemsenmelidir ancak gereksiz şekilsizlikleri olan kaşların da uzman bir kişi tarafından düzeltilmesi daha doğru. Mesela dağınık ya da birleşik kaşlarda şekle sadık kalınması gerekli değil. Bunun aksine kaşı gereğinden çok fazla inceltmek, kısaltmak, kaşın doğasını fazla bozmak, zaman içerisinde kaşın doğal formuna geri dönüşünü zorlaştırır.

Kaşları Gür Tutmak Gerek

Özellikle belirtelim: İleriki yaşlarda, saçlarda olduğu gibi kaşlarda da dökülmelerin, seyrelmelerin olacağı hesaba katılırsa kaşların, kirpiklerin olabildiğince korunması, gür ve sağlıklı kalabilmesi için lüzumsuz müdahalelerden kaçınılmalı.

Rengini Değiştirmeyin

Kaşların doğal renginde tutulması da önemli bir konu. Kaşın renginin olduğundan çok daha açık veya koyu tonlara dönüştürmesi yanlış bir tercih. Bu tür uygulamalarda ısrar ediyorsanız kaş boyalarını öneririz.

Şekil Bozuklukları Varsa…

Kaşta telafi edilemeyen kayıplar ve düzeltilemeyen şekil bozuklukları varsa, problem çeşitli kaş farı veya kalemleri kullanılarak makyaj yöntemiyle çözülebilir. 

False