GeriNasıl Yapılır? Karınca Yumurtası Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Karınca Yumurtası Yağı Faydaları Ve Kullanımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karınca Yumurtası Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Karınca Yumurtası Yağı Faydaları Ve Kullanımı

İranlı kadınların yüzyıllardır istenmeyen tüylerinden kurtulmak için başvurdukları oldukça etkili bir yöntem var: karınca yumurtası yağı. Son yıllarda trend tüy alma yöntemlerinden biri olarak ön plana çıkan karınca yumurtası yağı giderek daha fazla araştırılan ve hakkında bilgi edinilmek istenen özel bir yağ türü. Ülkemizde de kadınların gözde epilasyon ürünleri arasında göze çarpan karınca yumurtası yağına dair karınca yumurtası yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Karınca yumurtası yağı faydaları ve kullanımı hakkında tüm detayları derledik.

İnsanlık tarihi kadar eski problemlerden biri de vücutta oluşan istenmeyen tüylerden kolay ve acısız bir şekilde kurtulabilmek. Özellikle kadınlar için bu problemin etkili çözüm yollarının bulunması kesinlikle yüzlerini güldüren hususlardan biri. Günümüzde vücutta oluşan bu istenmeyen tüyler için lazer, ağda ve epilasyon gibi çeşitli yöntemler sıklıkla uygulanıyor. Bu yöntemler içerisinde doğal bir tüy dökücü yağ olan karınca yumurtası yağı, tüylerden rahatlıkla ve acı çekmeden kurtulma imkanını kullanıcılarına sağlıyor. Doğal bir yağ olması itibari ile her yaşta güvenle kullanılabilmektedir.

Karınca Yumurtası Yağı Nedir?

Karınca yumurtası yağı, vücutta oluşan istenmeyen tüyler için kullanılan ağda, lazer ve diğer yöntemlere sağlıklı bir alternatif olarak kullanımı tercih edilen bir yağ. Doğal bir çözüm yöntemi olarak hem çocuklarda hem de yetişkinlerde güvenle kullanılabilen bir üründür. Eski çağlardan bu yana tercih edilen karınca yumurtası yağı, düzenli olarak uygulandığı zaman tüylerde azalma, seyrelme gibi sonuçlarla etkilerini göstermektedir.

Karınca Yumurtası Yağı Nasıl Yapılır?

Dünyada karınca yumurtası yağından kozmetik ürünlerin yapıldığı ülkelerin başında İran bulunuyor. Suriye, Suudi Arabistan ile bazı Uzakdoğu ülkelerinde de az miktarda üretilmektedir. Buralarda karıca yumurtası yağı, sıcak çöl topraklarındaki büyük karınca yuvalarından elde edilmektedir. Karınca yumurtalarını köylülerden toplayan bazı şirketler bu yumurtaları temizleyerek yağlarını çıkarmaktadır. Bir süre bekledikten sonra kullanıma hazır olan yağlar, dünya çapında pek çok ülkeye ihraç edilmektedir.

Karınca Yumurtası Yağı Neye İyi Gelir?

Doğal tüy dökücü bir yağ olan karınca yumurtası yağı, tüylerden acısız ve kolay bir şekilde kurtulmayı sağlar. Düzenli kullanımı ile tüylerin sıklığında azalma elde edilmesine katkıda bulunur. Karınca yumurtasında bulunan yağ, ağrısız ve acısız bir epilasyon yöntemi olarak kullanılabilecek ve tavsiye edilen en etkili yöntemler arasında yer alıyor. Aynı zamanda karınca yumurtası yağı, ağda yapılan bölgeyi nemlendirerek beslemektedir. Ağda yapılan bölgede koyu bir görünüm oluşmasına sebep olmaz. Cildi beyazlatıcı özelliğe haiz olup cilde parlaklık katmaktadır.

Karınca Yumurtası Yağı Faydaları

Karınca yağı, toplumda yaygın olarak bilinmemekle birlikte pek çok yönden yararları bulunan özel bir yağ. İlk olarak İran'da keşfedilmiş olan karınca yağı, vücudun tamamen pürüzsüz bir hale gelmesine yardım eder. Cilde uygulanan acılı ve zahmetli ağda ve epilasyon gibi yöntemlerden sonra karınca yağı uygulandığında tüylerin zamanla azaldığı ve yok olduğu gözlemlenir. Karınca yumurtası yağının faydaları şöyle sıralanabilir:

- Cilde uygulanması ile sağlıklı bir görünüme kavuşmaya yardımcı olur.
- Cilt üzerinde uygulanarak cildin beyazlaması ve parlamasına yardım eder.
- Lazer ya da epilasyon gibi yöntemlerden sonra cilde sürülerek tüylerin erken çıkmasını önler.

Karınca Yumurtası Kullanımı

Tüylerin azaltılması için karınca yumurtası yağını kullanılmadan önce uygulama yapılacak olan bölge kıllardan temizlenir. Bu amaçla öncesinde ağda yapılabilir. Ardından bölgede oluşan hassasiyetin geçmesi için yaklaşık olarak 20 dakika beklenmesi uygun olur. Sonrasında karınca yumurtası yağı, bölgeye bol miktarda sürülerek masaj hareketleri ile yedirilir. Bu yağın kullanımından sonra yıkama ve durulamaya gerek kalmamaktadır. Bölgedeki tüyler tekrar çıkmaya başladığında aynı uygulama yine yapılır. Düzenli bir şekilde uygulandığında önemli değişiklikler görülür.

False