GeriEtkinlikler Kansere meydan okuyan 10 ünlü kadın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kansere meydan okuyan 10 ünlü kadın!

Kansere meydan okuyan 10 ünlü kadın!

Bu hastalıkla mücadele etmiş olan ünlü isimler...


NİLÜFER

Kansere meydan okuyan 10 ünlü kadın

Türk pop müziğinin ünlü isimlerinden Nilüfer’de göğüs kanseri, ufak bir leke ile başladı. İlk başlarda kanserin kurtuluşu olmayan bir hastalık olduğunu düşünse de, kanser hastaları için önemli iki şey olan sabır ve moral, onu ayakta tutmaya yetti.


ARZUM ONAN

Kansere meydan okuyan 10 ünlü kadın

İlk önce lenf kanseri, ardından tiroid kanseri ile mücadele eden Arzum Onan, eşi Mehmet Aslantuğ’un desteği ile moralini hep yüksek tuttu ve kanserin üstesinden geldi. Güzel oyuncu, “Sevgi her şeyin ilacıdır” diyor.


FİLİZ AKIN

Kansere meydan okuyan 10 ünlü kadın

Türk sinemasının usta oyuncusu Filiz Akın’a 2002’de azofarenks kanseri teşhisi konuldu. Hastalığın üstesinden gelen Akın, hastalığı boyunca eşinin en büyük destekçisi olduğunu söyledi. Moralinin iyi olmasının, sigaradan uzak durmanın iyileşmede çok önemli bir etken olduğunu belirtti.


MERAL GÖKÇAYLI

Kansere meydan okuyan 10 ünlü kadın

2013 yılında göğüs kanseri teşhisi konan ünlü modacı Meral Gökçaylı, eşi ve yakınlarının desteği ile hastalıktan kurtulmayı başardı. Annesinin de göğüs kanseri olduğu bilinen Gökçaylı, kemoterapi ve ameliyattan sonra sağlığına kavuştu. Gökçaylı, eşinin en büyük destekçisi olduğunu bu sözleriyle dile getirdi: “Acı ve hastalık türü şeyler insanın ilişkisini müthiş güçlendiriyor. Kenetleniyorsunuz. Müthiş bir sınavdan geçiyorsunuz. Bizde öyle oldu. Göğüslerim alınırken bile kendimi dünyanın kraliçesi hissettiysem kocam sayesindedir. Bana hep dünyanın en güzel kadını olduğum hissini verdi."


OYA BAŞAR

Kansere meydan okuyan 10 ünlü kadın

Kanser olduğu süre boyunca saçlarının dökülmesini hiç umursamayan Başar, şu sözleri söyledi: “Saçlarımın dökülmesi hiç önemli değil. Çocuklarımın, benim, sevdiklerimin sağlığı yerinde olsun, başka hiçbir şey umurumda değil. Ben hiçbir zaman güzelliğine düşkün bir kadın olmadım. Tiyatro oyunlarında en çirkin hale defalarca büründüm. Dolayısıyla saçlarımın dökülmesi falan hiç önemli değil.”


DEFNE SAMYELİ

Kansere meydan okuyan 10 ünlü kadın

2000 yılında rahim kanserine yakalanan eski Türkiye güzeli ve ünlü haber spikeri Defne Samyeli, Amerika’da gördüğü tedavi ile hastalığın üstesinden gelmeyi başardı. Ünlü sunucu Samyeli, hasta olduğu dönemde şu sözleri söyleyerek insanlara önemli tavsiyelerde bulundu: “Hastalık, adı kanser de olsa, neticede insani bir olay. Tanıdığım, tanımadığım, sevdiğim birçok insan bu hastalığa karşı mücadele verdi. Neden ben olmayayım ki, üstelik erken teşhis edilmesi bir şans... Tüm kadınlara jinekolojik testlerini aksatmadan yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Belirtiler kendini gösterdiğinde çok geç olabiliyor çünkü. “


YILDIZ TİLBE

Kansere meydan okuyan 10 ünlü kadın

Usta sanatçı Yıldız Tilbe, rahatsızlanıp doktora gittiğinde rahim kanseri teşhisi konmuştu. Rahmi alınan ve sağlığına kavuşan Tilbe, her şeyin kaynağının üzüntü olduğunu ve hayatta hiçbir şeyin üzülmeye değer olmadığını söylüyor.


SERRA YILMAZ

Kansere meydan okuyan 10 ünlü kadın

Başarılı oyuncu Serra Yılmaz, uzun yıllar önce meme kanserine yakalanmıştı. Annesinin de kanser olduğu bilinen Yılmaz’ın kanser olup atlattığını "Annemle biz, kanseri yeneriz" kampanyasına katılana kadar kimse bilmiyordu. Yılmaz, kemoterapinin yol açtığı mide bulantısının dondurma yiyerek geçtiğini söylüyor. Onun en büyük destekçisi ise kızıymış.


DENİZ UĞUR

Kansere meydan okuyan 10 ünlü kadın

Yıllar önce meme kanserine yakalanan başarılı oyuncu Deniz Uğur, uzun süren bir tedavi süreci ve verdiği mücadele sonucunda kanseri yendi. Uğur, beslenmesine çok dikkat ettiğini, tuzlu ve ağır yiyeceklerden uzak durduğunu ve bunun hastalığına katkı sağladığını söyledi. Başarılı oyuncu, en büyük destekçisinin sevenleri olduğunu söyledi.


VAHİDE GÖRDÜM

Kansere meydan okuyan 10 ünlü kadın

Ünlü oyuncu Vahide Gördüm, öylesine yaptırdığı check-up sonucunda tesadüfen göğüs kanseri olduğunu öğrenmişti. Ağır bir kemoterapi alan Gördüm, kanserin üstesinden gelmeyi başardı.

False