GeriSağlık Kakule
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kakule

Kakule
Abone Olgoogle-news

İştahı artırıcı özelliğinden dolayı yeme problemi yaşayanların kurtarıcısı.

Hoş lezzeti ve kokusundan dolayı baharat olarak kullanılan kakule, yemeklere, özellikle de balığa katılır. Ayrıca muhallebi ve sütlü tatlılarda da kullanılır.

• Sindirime yardımcı etkisiyle midede ağrı, bulantı, hazımsızlık ve gaz oluşumunu engeller.

• Akciğerlere giden kan dolaşımını artırır. Bu nedenle astım veya bronşiti olanlar için faydalıdır.

• Böbrek hastalıkları ve safra taşları tedavisinde kullanılır.

• İştahı artırır.

• Genital ve üriner sistem enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

• Diş ve diş eti enfeksiyonları ile mücadelede ekilidir. Aynı zamanda kötü nefes kokusunu önlemeye yardımcı olur.

• Erektil fonksiyon bozukluklarında tedaviye fayda sağlamaktadır.

Diyetisyen Gülhan Koca

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle