GeriSağlık Kadınlar erkeklerden daha uykucu!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlar erkeklerden daha uykucu!

Kadınlar erkeklerden daha uykucu!

Yapılan bir araştırmada oldukça ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

47 ülkeyi kapsayan araştırmaya göre, 34,5 dakika ile Endonezyalı kadınlar erkeklerden daha fazla yatakta kalanların başında geliyor. Japon kadın ve erkeklerin arasındaki fark ise 4,5 dakika. Türkiye kadınların erkeklerden daha fazla uyuduğu ve erkeklerin daha mutlu uyandığı ülkeler arasında yer aldı.

İşte, en uykucu kadınlar…

Akıllı cep telefonlarındaki bir uygulama, genellikle kadınların erkeklerden daha fazla uyduğunu ve daha mutsuz uyandığını ortaya koydu. "Uyku döngüsü" adlı uygulama sayesinde 47 ülkeden 18-55 yaşındaki 950 bine yakın kişinin uyku alışkanlıkları 1 yıl boyunca incelendi. Buna göre, erkeklerden ortalama 34,5 dakika fazla uyuyan Endonezyalı kadınların "en uykucu kadınlar" olduğu ortaya çıktı. Onu 23 dakikayla Suudi Arabistan ve 20 dakikayla İngiltere izledi.

Kadınların 4,5 dakika daha fazla yatakta kaldığı Japonya ise erkek ve kadınların hemen hemen aynı süre uyuduğu ülke oldu.

Kadınlar, erkeklerden daha mutsuz uyanıyor

Araştırma, kadınların çoğunun erkeklerden daha mutsuz uyandığını da gösterdi. Sabah en mutsuz uyananlar, Japon, Güney Koreli ve Singapurlu kadın ve erkekler.

Erkeklerin sabahları en mutlu uyandığı ilk 3 ülke Avustralya, Kanada ve Çin olurken, Kolombiya, Portekiz ve Ukrayna'da kadınların güne iyi başladığı ortaya çıktı.

Pazarları en mutlu uyanan erkeklerin Meksikalı olduğu saptandı.

Cumartesi günleri en fazla uyuyan kadınların da Finlandiyalı, Hollandalı ve Fransız olduğu belirtildi.

En kaliteli uyuduğumuz gün çarşamba

Türkiye, kadınların erkeklerden daha fazla uyuduğu ve erkeklerin daha mutlu uyandığı ülkeler arasında yer aldı. Türklerin birçok ülke insanı gibi en kaliteli, çarşamba günü uyuduğu ortaya çıktı. Ayrıca Türklerin cumartesi günleri 30 dakika fazla uyduğu belirlendi.

AA

False