GeriEtkinlikler İstanbul Oyuncak Müzesi’nin sömestir etkinlikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İstanbul Oyuncak Müzesi’nin sömestir etkinlikleri

İstanbul Oyuncak Müzesi’nin sömestir etkinlikleri

Çocuklar tatilde çok eğlenecek!

Faber-Castell ile Yaratıcılık Atölyesi

Tasarım Atölyesi: Faber –Castell’in katkıları ile gerçekleşen yaratıcılık atölyelerinde bu hafta uzaya çıkmaya hazır olun! Kendi uzay araçlarımızı farklı malzemelerden tasarlıyoruz.

Tarih: 24 Ocak - 31 Ocak - 7 Şubat
Eğitmen: Deniz Doğruöz
Saat: 11:00
YaşGrubu : 3-6 yaş (aile ile)(, 7-12 yaş (aile ile/kendi başına)

Düşlere Yolculuk –Kukla Tiyatrosu 

Kına’nın ananesi Gülpembe’yi ziyareti ile başlar hikaye… Anane ve torunun masallar, bilmeceler ve şarkılardan oluşan tatlı sohbetine sizlerde davetlisiniz.  

Yolları yaratıcılık kursunda kesişen Tules ve Hüsne’nin tasarladığı kuklalar ve hikayeler çocuklarla buluşuyor.Koltuk sayımız sınırlı olduğundan gelmeden önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Tarih: 24 Ocak  Cumartesi
Oyuncular: Tules Koçak ,Hüsne Merter
Saat: 13:30
Yaş Grubu: 4 yaş ve üzeri

Bez Oyuncağım Atölyesi

Bez oyuncağım atölye çalışması ile kırmızı başlıklı kıza yeni bir hikaye yazıyor  ve masalın kahramanlarını kendimiz yapıyoruz.

Banu Kurt’un eğitmenliğinde gerçekleşecek atölye yaklaşık 90 dakika sürecektir.  Atölyeye katılım için müzemizi arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Tarih: 25 Ocak Pazar
Eğitmen: Banu Kurt
Saat: 11:00
Yaş Grubu: 5-8 yaş (aile ile), 8 yaş ve üzeri tek başına katılabilir.

 Origami Sanat Atölyesi

“Koşuşturmalı bir hayatta, sessiz bir alanda oturup ufak bir kağıt parçasını katlamak bile çocuğunuza denge ve huzuru getirecektir… Sadece çocuğunuza biraz zaman ayırmayı ve bir kağıt parçası vermeyi unutmayın…’

Bu atölye çalışmasında küçük canlıların dünyasına misafir olacak, renkli kağıtlarla ellerimizde şekillenen böcekleri gördükçe şaşıracağız.

Yaklaşık 90 dakika sürecek olan atölye çalışmasına katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Tarih: 27 Ocak Salı
Eğitmen: Gökçen Atamgüç
Saat: 14:30
Yaş Grubu: 4-9 yaş (aile ile birlikte)

“Bremen Mızıkacıları” Müzikli Çocuk Oyunu

Beyaz konağın Aşçıbaşısı Memo, yemek kitabı ile masal kitabını karıştırınca olanlar olur.Kahramanlarımız, yani meşhur Bremen Mızıkacıları; eşek, köpek, kedi ve horoz kendilerini bir anda konağın mutfağında bulur ve komik olaylar birbirini izler… Mehmet Erbil’in yazdığı ve oynadığı bu eğlenceli çocuk tiyatrosuna sizler de davetlisiniz. Koltuk sayımız sınırlı olduğundan gelmeden önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Tarih: 25 Ocak28 Ocak - 6 Şubat
Yazan-Yöneten - Kukla Tasarım: Mehmet Erbil
Müzik: Görkem Koyuncu – Melih Serhat Soyyiğit
Saat: 13:30
Yaş grubu: 3 yaş ve üzeri

Oyuncağımla Öğreniyorum

Bir Oyuncak Hikayesi…

İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucusu Sunay Akın’ın çocukken elinde tutarken çekilmiş fotoğrafının hikayesini dinleyen çocuklar kendi oyuncak vapurlarını yapacak… Yaklaşık doksan dakika sürecek etkinliklere katılım için müzeyi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Tarih: 1 Şubat Pazar
Eğitmen: Deniz Doğruöz
Saat: 11:00
Yaş Grubu: 3-6 yaş (aile ile), 7-12 yaş (aile ile/kendi başına)

“Karagöz’ün Diş Ağrısı”  Gölge Oyunu

Günün birinde Karagöz’de bir diş ağrısı başlar, fakat doktor korkusu olduğundan yakın arkadaşı Hacivat, Karagözü bir türlü dişçiye götürmeyi başaramaz bunun üzerine bu işi çözmek için tüm mahalleli seferber olur, işte o zaman komik olaylar bir birini kovalar… Yerimiz sınırlı olduğu için gelmeden önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Tarih: 1 Şubat Pazar
Yazan-Oynayan: Mehmet Erbil
Saat: 14:00
Yaş Grubu: 3 yaş ve üzeri

Tiyatro Sahnemizi Tasarlıyoruz

Nuray Sevinç tarafından gerçekleşecek atölye çalışmasında, önce senaryonu yazıp, oyununu kurgulayacaksın; karakterlerini de tasarladın mı, sahneni kurmaya basla...

Perdelerini aç ve izleyiciye selam ver! Yaklaşık bir saat sürecek atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Tarih: 3 Şubat Salı
Eğitmen: Nuray Sevinç
Saat: 11:00
Yaş Grubu: 4-6 yas ( aile ile birlikte), 7-12 yas (bireysel)

“İbiş ve Arkadaşları’nın Maceraları” Kukla Tiyatrosu

Geleneksel kukla tiyatrosu İbiş, yeni macerası ile İstanbul Oyuncak Müzesi’nde seyircileriyle buluşuyor… İşsiz kalan kahramanımız İbiş kendine otelde bir iş bulur ve yeni işinde onu bir sürü komik olay bekler. İpli kuklaların gösterisi ile son bulacak bu eğlenceli maceraya hazır mısınız?

Katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Tarih: 31 Ocak 3 Şubat
Yaş Grubu:3 yaş ve üzeri
Saat:13:30

Seramik Atölyesi

Toprak her zaman insanın yakın dostu oldu. Geleceği toprağa dokunarak ellerimizle şekillendirdik. Kimi zaman araç, gereç yaptık, kimi zaman yuva yaptık içinde barındık.

Şimdi çocuklar İstanbul Oyuncak Müzesi seramik atölyesinde kil ile birlikte düşlerini şekillendirecek ve seramikten yapılmış sürpriz bir objeyi renklendirecekler.

Yaklaşık bir saat sürecek atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Tarih: 28 Ocak 4 Şubat
Eğitmen:  Elif Ratib
Saat: 11:00
Yaş Grubu: 4-9 yaş

Çocuklar Kendi Mekanlarını Tasarlıyor…

Müzeyi gezen çocuklar hayallerindeki kendi mekanlarını tasarlayacak ve yapıtlarını arkadaşlarına anlatacak. Can Ersal’ın eğitmenliğini üstlendiği bu çalışmada katılımcılar fikirlerini 3.boyuta taşıyarak mekan-boyut ilişkisini geliştirerek çok yönlü düşünebilecekler. Yaklaşıkdoksan dakika sürecek atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Tarih: 29 Ocak - 5 Şubat Perşembe
Eğitmen: Can Ersal;
Saat:11:00
YaşGrubu : 4-6 (aile ile),  6-12 yaş (aile ile/kendi başına)

Dedio Yaratıcı Eller “Karagöz Hacivat Kukla Yapım Atölyesi” 

Çocuklar, ahşaptan Karagöz ve Hacivat kuklalarını atölye çalışmasında kendi yapıp boyayacaklar. Rengârenk KARAGÖZ –HACİVAT kuklaları evlerde her an oynama ve oynatmaya hazır olacak!

Atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Eğitmen:Deniz Doğruöz
Tarih: 6 Şubat Cuma
Saat:11:00
YaşGrubu :  3-6 yaş (aile ile),  7-12 yaş (aile ile/kendi başına)

Kırmızı Burnun Yolculuğu- Mim Gösterisi

Kırmızı burnunu kaybeden bir Palyaço, kayıp burnunu aramaya koyulur ve kendini  tiyatro sahnesinin tam ortasında seyircilerin önünde bulur. Sizi de şaşkın palyaço ile birlikte kırmızı burnu arama oyununa bekliyoruz. Bu eğlenceli ve komik macerayı kaçırmayın.

MİMİSTANBUL tarafından sergilenen gösteriye katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Tarih: 30 Ocak - 7 Şubat 
Yazan- Yöneten-Kukla Tasarım: Mehmet Erbil
Müzik :Melih Serhat Soyyiğit 
Saat:  13:30                      
Yaş Grubu:4 yaş ve üzeri

Evvel Zaman İçinde – Tek Kişilik Müzikli Çocuk Oyunu

Hayalbaz Oyun Atölyesi’nin hazırlayıp sunduğu “Evvel Zaman İçinde” adlı oyunda çocukluğumuzdan beri dinlediğimiz masallar, sürpriz dostlarla birlikte canlanmaya başlayacak…

Katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Tarih: 29 Ocak - 4 Şubat - 8 Şubat Pazar
Hazırlayan- Oynayan: Mehmet Erbil
Saat:14:00
Yaş Grubu:3 yaş ve üzeri

Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi

İki boyutlu hayvan figürlerinden üç boyutlu oyuncaklara kadar birçok farklı şekilden oluşan tahta oyuncaklar çocuklar ve büyüklerden büyük ilgi görüyor. Çocuklar kendi oyuncaklarını yaparken hem yaratıcılıklarını geliştiriyor, hem de çok eğleniyorlar. Gözetmenimiz tarafından yapılacak olan atölye çalışmasına grup olarak katılmadan önce randevu almanız gerekmektedir.

Tahta Oyuncak Boyama, atölye alanında farklı bir etkinlik olmadığı sürece tüm yarıyıl tatilinde açık olacaktır. Etkinliğimizin saatlerini öğrenmek için İstanbul Oyuncak Müzesi’ni telefon ile arayarak bilgi alabilirsiniz.

Yasemin Sungur’la “Kitap ile Sohbet”

Amacı  kitaplara dokunmak, kitabın içinde yaşamak, paylaşmak ve aktarmak olan “Kitap ile Sohbet” atölyesinde okuduğumuz kitabın kahramanlarını tanıyıp, yerine geçip yaşamımıza yeni deneyimler katıyoruz.

Okumayı seviyorsanız, okuduğunuz kitabın derinliklerine inmek istiyorsanız, okuduğunuz kitap hakkında konuşmak istiyorsanız, yazmayı seviyorsanız, yazmak yolculuğuna farklı bakış açılarını katmak istiyorsanız  sizleri “Kitap ile Sohbet”  atölyemize bekliyoruz.

Her Salı 11:30-13:30 saatleri arasında İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kafe alanında yetişkinlere yönelik olarak gerçekleşen atölyemize  katılım için ayın kitabını öğrenmeniz yeterlidir.

İstanbul Oyuncak Müzesi’nde Akgün Akova ile "Yaratıcılık Seminerleri”

"Yaratıcılık Seminerleri"nde her türlü yaratıcılığın ipuçlarını kendi içinizde arıyor ve resimden müziğe, sinemadan fotoğrafa uzanan birbirinden farklı yolculuklara çıkıyorsunuz. Merak denen hastalığa tutulmuş  ve 15 ile 115 yaş arasındaki herkes, işi ya da eğitimi ne olursa olsun, seminerlere katılabiliyor. Seminerler Akgün Akova ile birlikte haftada bir kez, Cumartesi günleri  16.00 - 18.30 saatleri arasında İstanbul  Oyuncak Müzesi’nde yapılıyor. 

False