GeriEtkinlikler İstanbul, cazın devlerini ağırlamaya hazırlanıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İstanbul, cazın devlerini ağırlamaya hazırlanıyor

İstanbul, cazın devlerini ağırlamaya hazırlanıyor

Uluslararası Caz Festivali'nin bu yılki merkezi İstanbul oldu.

Evrensel değerlerin yayılmasında caz müziğinin oynadığı rol hakkında kamuoyu farkındalığını artırma hedefiyle düzenlenen “Uluslararası Caz Günü”, 30 Nisan'da İstanbul'da kutlanacak.

UNESCO, Kültür ve Turizm ile Dışişleri bakanlıkları, Thelonious Monk Caz Enstitüsü ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle İstanbul'un ev sahipliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek “Uluslararası Caz Günü”, düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Thelonius Monk Caz Enstitüsü Başkanı Tom Carter, geçen yılki etkinliğe 70 ülkeden sanatçıların katıldığını, bu yıl sayının artacağını belirterek, Türk ve yabancı müzisyenlerin bir araya gelerek iletişimlerini arttıracağını ifade etti.

Uluslararası Caz Günü

İstanbul'daki kutlamalar, 30 Nisan sabahı Galatasaray Lisesi'nde, Herbie Hancock ve Wayne Shorter önderliğinde, lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek özel performansla başlayacak.

Aya İrini Müzesi'nde aynı akşam düzenlenecek konserde ise piyanistler John Beasley, George Duke, Robert Glasper, Herbie Hancock, Abdullah Ibrahim, Keiko Matsui ve Eddie Palmieri, vokalistler Al Jarreau, Milton Nascimento ve Dianne Reeves, trompet sanatçıları Hugh Masekela, İmer Demirer ve Christian Scott, klarnet sanatçıları Anat Cohen ve Hüsnü Şenlendirici, kemancı Jean-Luc Ponty, perküsyon sanatçısı Pedro Martinez'in de aralarında bulunduğu dünyanın dört bir yanından müzisyenler aynı sahnede buluşacak.

Müzik direktörlüğünü John Beasley üstleneceği, İstanbul'un merkezinde olacağı “Uluslararası Caz Günü” kutlamaları kapsamında, Arjantin, Avustralya, Kore, Fransa, Gabon, Malezya, Trinidad ve Tobago'nun da aralarında bulunduğu 30'dan fazla ülkede yaklaşık 80 etkinlik yapılması planlanıyor.

False