GeriEtkinlikler İstanbul 1910-2010 Kent, Yapılı Çevre ve Mimarlık Kültürü Sergisi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İstanbul 1910-2010 Kent, Yapılı Çevre ve Mimarlık Kültürü Sergisi

İstanbul 1910-2010 Kent, Yapılı Çevre ve Mimarlık Kültürü Sergisi

Proje, İstanbul’un 100 yıllık kentsel ve tarihsel sürecini aktaracak.

2010 Ajansı tarafından desteklenen “İstanbul 1910-2010 Kent, Yapılı Çevre ve Mimarlık Kültürü Sergisi” 15 Eylül’de İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde ziyaretçilere açılacak. Proje, İstanbul’un 100 yıllık kentsel ve tarihsel sürecini aktaracak.

Küratörlüğünü, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi dekanı İhsan Bilgin ve akademisyenlerden Günkut Akın, Burak Boysan, Sibel Bozdoğan, Murat Güvenç, Tansel Korkmaz ve Eda Yücesoy’un üstlendiği sergi, 20 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

“İstanbul 1910-2010 Kent, Yapılı Çevre ve Mimarlık Kültürü Sergisi”, birçok Avrupa kentine kıyasla çok daha hızlı bir büyüme ve dönüşüm yaşayan İstanbul’un bu süreç sonucunda oluşan durumunun gözler önüne serildiği ve  kentin gelecek vizyonunun tartışıldığı bir sergi olma özelliği taşıyor. 

Sergi, 1910-2010 yılları arasında gelişen toplumsal ve iktisadi coğrafyanın toplumsal-mekânsal yapılarını, çevresinin oluşumunu, konsolidasyon ve çözülme sürecini, mimarlık kültüründeki öncelikler ve bunların değişimini, harita, maket, çizimler ve çeşitli görsel iletişim araçları ile tüm “kent” izleyicilerine sunacaktır.

Üretilen tüm sergi malzemeleri ileride kurulması planlanan İstanbul Kent Müzesi’nin koleksiyonuna hibe edilecek. 

False