GeriSağlık İştah düşmanı 9 besin grubu!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İştah düşmanı 9 besin grubu!

İştah düşmanı 9 besin grubu!

Doğru ve dengeli beslenmeyle kilo kontrolünüzü sağlayabilirsiniz.

Hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme ve stres, obezitenin artmasına neden oluyor. Diyabet, kalp-damar hastalıkları ve bazı kanser türlerinin temelinde yatan neden olan obeziteyi yeme-içme alışkanlıklarındaki değişikliklerle yenmek mümkün.

Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre obezite sıklığı erkeklerde yüzde 20,5, kadınlarda ise yüzde 41,3’tür. Neredeyse iki kadından birinde, kilolu olma durumu ortaya çıkmıştır. Obezitenin önlenmesi amacıyla iştah kontrolü ile ilgili çalışmalar artmaktadır. Yeme alışkanlıklarımızdaki küçük değişiklikler ve iştahı azaltan besinler obezitenin önlenmesinde etkili olacaktır.

İştah düşmanı 9 besin grubu

YEME ALIŞKANLIĞINIZI DEĞİŞTİRİN

Bütün hastalıkların kaynağı dolu midedir. En zengin öğün kahvaltı en hafif öğün ise akşam yemeği olmalıdır. Yemekler en az 20-30 dakikada, yalnız başına değil, sofrada, mümkünse ailece, çok iyi çiğneyerek yenilmelidir. Yemekten hemen sonra çay, kahve veya tatlı tüketmeyin. Uzun süreli açlıklar çok yemek yeme hissini tetikler. Zeytinyağı, meyve, sebze açısından zengin, kırmızı etin daha ölçülü tüketildiği Akdeniz tipi beslenme tarzını öneriyoruz.


DOMATES, SALATALIK SUYU İÇİN

Ülkemizde pek tercih edilmese de yemeklerle birlikte veya önce domates veya salatalık gibi sebze sularının iştah kontrolünde yardımcı olduğu bilinmektedir. Yoğun tadı olmayan ve şeker içeriği az olan sebzeleri tercih edebilirsiniz. Kalori bakımından oldukça düşük olan salatalık suyu keyifli bir içim sağlayacaktır. İçine nane gibi baharatlar ekleyebilir veya ayranla karıştırarak daha alışkın olduğumuz lezzetler yaratabilirsiniz. Nane kokusu da iştah baskılayıcı olarak bilinmektedir.

İştah düşmanı 9 besin grubu


İŞTAH DÜŞMANI BESİNLER

1-Badem ve Ceviz: E vitamini ve magnezyumdan oldukça zengindir. Kilo kontrolüne, insanlarda tokluk hissini arttırarak yardımcı olur.

İştah düşmanı 9 besin grubu


2-Kahve: Günde 1-2 fincan kahve tüketmek zihni canlandırırken aynı zamanda iştahı da baskılar. Potasyum açısından da oldukça zengin olan kahveyi tüketirken şeker ve krema tercih etmemeye çalışın.

İştah düşmanı 9 besin grubu


3-Yumurta: Her gün kahvaltıda 1-2 adet yumurta tüketenler, tüketmeyenlere göre daha az acıkıyor. Anne sütünden sonraki en sağlıklı protein olarak bilinir.

İştah düşmanı 9 besin grubu


4-Salata, sebze çorbası, sebze suyu: Fazla yağ ve un eklenmeyerek yapılan sebze çorbalarının kalorisi çok düşüktür. İştah kontrolünü sağlamakta zorlanan bireyler.

İştah düşmanı 9 besin grubu


5-Avokado: Lif ve kalp dostu tekli doymamış yağ asitleri açısından oldukça zengin olan avokado tokluk hissi verir. istediği kadar tüketilebilir. Tokluk hissinin çabuk oluşmasını sağlar.

İştah düşmanı 9 besin grubu


6-Yeşil çay: Özellikle ödem attırıcı etkisi sayesinde zayıflama diyetlerinin vazgeçilmez çayıdır. Kan şekerini düzenler, tokluk hissi sağlar.

 

İştah düşmanı 9 besin grubu
 


7-Yulaf ezmesi: Tokluk hissi verir. Açlık hormonunu baskılar.

 

İştah düşmanı 9 besin grubu
 


8-Tarçın, karanfil: Kan şekerini dengeler. Çaylara, süte eklenebilir. Meyveleri dilimleyip üzerlerine tarçın serperek tüketmeyi deneyebilirsiniz.

İştah düşmanı 9 besin grubu


9-Keten tohumu: Lif bakımından oldukça zengin olan keten tohumu, sağlıklı yağ kaynaklarından biridir. Omage3, omega6 içerir.

İştah düşmanı 9 besin grubu

İHA

False