Geriİsimler Sözlüğü İspanyol Kız İsimleri - En Güzel, Anlamlı Ve Etkileyici İspanyol Kadın İsimleri İle Anlamları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İspanyol Kız İsimleri - En Güzel, Anlamlı Ve Etkileyici İspanyol Kadın İsimleri İle Anlamları

İspanyol Kız İsimleri - En Güzel, Anlamlı Ve Etkileyici İspanyol Kadın İsimleri İle Anlamları

Kız bebeğiniz için İspanyolca isimler mi düşünüyorsunuz? Hispanik mirasınızı onurlandırmak veya küçük çocuğunuz için benzersiz bir isim arıyorsanız o halde, kulağa şarkı gibi gelen İspanyol isimlerini tercih edebilirsiniz. İspanyol kız isimlerini tüm detayları ile sizin için derledik.

 İspanyollarda insanın iki kişisel adı olabilir. İkinci kişisel isim her zaman kişinin cinsiyetini yansıtmaz. 

 İspanyol Kız İsimleri 

 Birçok İspanyol, bir aziz veya dini şahsiyetten sonra adlandırılır, örneğin Jose (St. Joseph), Maria (Meryem Ana), Antonio (St. Anthony). Bu durumlarda insanlar, adını aldıkları azizin günü olan bir ' santo'ya (isim günü) sahiptir. İnsanlar isim günlerini doğum günleri gibi kutlayabilirler. Bununla birlikte, takvimde (yılın her günü bir ila yedi isim arasında) çok sayıda santo olduğu için, bunlar yalnızca popüler veya yerel bir koruyucu aziz ile örtüşüyorsa kutlanır. Örneğin, ' Juan ' adında biri doğum gününü ve 24 Temmuz'daki popüler St. John Günü'nü kutlayabilir. 

 Her İspanyol ebeveynin iki soyadı olduğu için insanlar genellikle aile adlarından dördünü bilir. Bir kişinin kimliğini kanıtlamak için birden çok nesle kadar geriye gidebilmek, bir zamanlar tarihi bir onur noktasıydı. 'o' ile biten isimlerin çoğu erkekken, 'a' ile biten birçok isim kadındır. Örneğin, ' Patricio' erkek biçimidir, 'Patricia' ise kadın biçimidir. Arkadaşlar ve aile arasında, İspanyollar genellikle birbirlerine atıfta bulunmak için takma adlar kullanırlar. Genel olarak, İspanyollar kolayca fark edilebilen bir kişisel özelliğe veya kişinin adının daha kısa bir biçimine dayalı olarak takma adlar oluştururlar. 

 En Güzel Kadın İsimleri İle Anlamları 

 Sofya: Sofya'nın İspanyol formu, Yunanca "bilgelik" anlamına gelir.

 Valentina: Roma adından türetilen kadınsı Valentine formudur. "Güçlü", "güçlü" veya "sağlıklı" anlamına gelebilir.

 Isabella: Ortaçağ Oksitan formu olan bu isim, bir prestij ve güven duygusu verir. İbranice'de "Tanrım bir yemindir" anlamına gelir.

 Camila: Virgil'in Aeneid'inde efsanevi bir savaşçı olan İngilizce adı Camilla'nın İspanyolca ve Portekizce biçimidir.

 Valeria: Valerius'un kadın formu, bu isim "güçlü" anlamına gelir. 

 En Anlamlı Kadın İsimleri İle Anlamları 

 Mariana: Marianus olarak Roma kökenlidir. Bazıları, adın Maria ve Ana adlarının birleştirilmesiyle oluşturulduğuna da inanıyor. Sevimli anlamında kullanılır.

 Gabriela: Cebrail'in bu dişil formu İbranicede "Tanrı benim gücümdür" anlamına gelir. Gabriel, hem Eski hem de Yeni Ahit'te görünen bir baş melektir.

 Sara: İbranicede "hanımefendi", "prenses" veya "soylu kadın" anlamına gelen Sarah'nın İspanyolca biçimidir. İncil'deki Sara'nın orijinal adı, Tanrı adını değiştirene kadar Sarai idi.

 Daniela: İbranicede bu ismin erkek versiyonu olan Daniel, "Tanrı benim yargıcımdır" anlamına gelir. Bu İncil adının anlamı güçlü olabilir, ancak adın kendisi kulağa hoş ve melodik gelmektedir.

 Alejandra: Alexandra'nın İspanyolca formu, Yunanca "insanlığın koruyucusu" anlamına gelir. Yunan mitolojisinde tüm tanrıların kraliçesi, doğum ve evlilik tanrıçası olan tanrıça Hera'nın bir başka adıydı. 

 En Etkileyici İspanyol Kadın İsimleri İle Anlamları 

 Aurelia: Roma imparatoru Marcus Aurelius tarafından taşınan Roma soyadı Aurelius'tan geliyor. Latincede isim "altın" anlamına gelir.

 Fernanda: Bu klasik isim, Ferdinand'ın İspanyol kadınsı formudur. Almancada "yolculuk" ve "cesur" anlamına geldiğinden, isim macerayı çağrıştırabilir.

 Leandra: Leander erkek adının bu İspanyol kadın formu, Yunanca "aslan adam" anlamına gelir. Dolayısıyla bu dişi versiyonun “aslan kadın” anlamına geldiğini varsayabiliriz. İsim aynı zamanda benzersiz isim fikirleri için harika bir kaynak olabilecek Yunan mitolojisinde de yer almaktadır. Leandra leh-AN-dra olarak telaffuz edilir.

 Xiomara: Almanca Wigmar adından türetilen Guiomar erkek adının İspanyolca şeklidir. Guiomar adı, Kral Arthur efsanesinde de geçer. Ancak bu ismi (syo-MA-ra olarak telaffuz edilir) benzersiz yapan şeyin bir kısmı, X ile başlamasıdır.

 Abril: bir bahar ayının adı olan April isminin İspanyolca ve Katalanca şeklidir. Latincede, muhtemelen bahar çiçeklerinin açmasına atıfta bulunarak “açmak” anlamına da gelebilir. Bir bahar bebeği veya Nisan ayında doğan bir kız bebek için mükemmel bir isim olabilir.

False