GeriAlışveriş İnternette en çok satılan bebek ürünleri hangileri?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İnternette en çok satılan bebek ürünleri hangileri?

İnternette en çok satılan bebek ürünleri hangileri?

İşte, konuya ilişkin araştırma sonuçları!

Türkiye’nin e-ticaret platformları arasında yer alan sahibinden.com, bebek ürünlerine ilişkin 2010-2011 verilerini açıkladı. Verilere göre, bebek ürünlerini en çok satın alan şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olarak sıralandı.

Türkiye’nin e-ticaret sitesi sahibinden.com’un verilerine göre, bebek ürünlerine en büyük ilgiyi büyük şehirlerde yaşayanlar gösteriyor. sahibinden.com’un ‘Bebek’ ana kategorisi altında yer alan yüzlerce ürüne bakıldığında, 2011 yılında en çok bebek ürünü satılan şehirlerin sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olduğu görülüyor.

sahibinden.com verileri, tüketicilerin değişen tercihlerine de ışık tutuyor. Buna göre, 2009 ve 2010 yıllarında en çok ürün ‘bebek giyimi’ kategorisinden satın alınırken, geçtiğimiz yıl en çok tercih edilen ürün ‘bebek arabası’ oldu. 2011 yılında en çok bebek arabasının satıldığı iller İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Kocaeli olarak sıralandı. Yine en çok tercih edilen ürünlerin başında gelen bebek giyimi, en çok İstanbul, Edirne, İzmir, Ankara ve Bursa’da satıldı. Beşik ve yatak ise en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli illerinde satıldı.

Bebek ayakkabısı satışları patladı

2009 ile 2011 yılları arasındaki satış rakamları karşılaştırıldığında, bebek ürünlerinde en yüksek artışın ayakkabıda kaydedildiği görülüyor. Bu dönemde, bebek ayakkabısı satış oranı yüzde 2 bin 633 arttı. Ana kucağı satışları ise yüzde bin 864 oranında artış kaydetti. Buhar cihazları, yüzde 543’lük artış ile en çok tercih edilen bebek ürünleri arasında yer aldı. Kanguru satışları ise yüzde 197 oranında artış kaydetti.

sahibinden.com 2011 yılı verilerine ay ve mevsim bazında bakıldığında, bebek ürünlerinin en çok Nisan, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında satıldığı görüldü. Kış, ilkbahar ve yaz mevsimlerinin en çok satılan ürünü olan bebek arabası, sonbaharda birinciliği bebek giysisine bıraktı.

False