GeriEtkinlikler “İnsan Neyi Korur?” Projesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“İnsan Neyi Korur?” Projesi

“İnsan Neyi Korur?” Projesi

Sabancı Ünv. ve Namık Kemal İlköğretim el ele!

“İnsan Neyi Korur?” projesi sonunda çocuklar kendi sergilerini açıyor. 3 Haziran Cuma günü saat 13.00’de Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan sergi, 10 Haziran 2011 tarihine kadar izlenebilecek.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında uygulanan “İnsan Neyi Korur?” projesinde ilköğretim öğrencisi çocuklar Sabancı Üniversitesi öğrencileri ile birlikte bir yıl boyunca çevrelerinde kendilerini rahatsız eden görüntüleri fotoğrafladılar. Projenin bu yıl gerçekleşen çalışmalarının ardından çocuklar çektikleri tüm fotoğrafları 3 Haziran Cuma günü Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde sergileyecek.

İnsan Neyi Korur? Projesi’nde gönüllü olarak çalışan Sabancı Üniversitesi öğrencileri: “İnsan sevdiğini koruyorsa eğer, o zaman korunmasını istediklerimizi önce çocuklara sevdirelim” diyorlar. Proje ile öğrenciler, yaşadığımız çevrenin korunması ve temiz tutulması bilincinin çocuklara kazandırılmasını amaçlıyor.

Fotoğraf sanatını kullanarak bu amaçlarını gerçekleştirmek isteyen Sabancı Üniversitesi öğrencileri, proje kapsamında Sultanbeyli Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri ile çevrelerinde kendilerini rahatsız eden durum ve görüntülere dikkat çekmek üzere fotoğraf çekimleri yaptılar. Etrafta yığılmış çöpleri, göletteki su kirliliğini, yollardaki büyük çukurları, oyun alanlarının olmayışını, insanları, çarpık kentleşmeyi ve çocukların kendilerine oyun alan arayışlarını fotoğrafladılar.

Çevre sorunlarını yerinde gözlemlemiş ve belgelemiş olan ilköğretim öğrencileri, çevrelerinde görmek istemedikleri veya görmek istediklerini daha net gözler önüne sermek amacıyla çektikleri fotoğrafları, açtıkları sergi ile diğer okullardan gelecek arkadaşlarına, ailelerine ve yerel yöneticilere anlatacaklar.

Yer: Sultanbeyli Kültür Merkezi
Tarih: 3 Haziran–10 Haziran
Saat: 13.00

False