GeriEtkinlikler İlk Türk fantastik filmi: Hititya Madalyonun Sırrı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İlk Türk fantastik filmi: Hititya Madalyonun Sırrı

İlk Türk fantastik filmi: Hititya Madalyonun Sırrı

Küçük Osman Türkiye’nin ilk fantastik çocuk filminde!

Alman- Türk ortaklı Inka Investment Holding tarafından 5 milyon dolarlık bütçeyle finanse edilen ve Türkiye'nin İlk Türk Fantastik Filmi olarak vizyona girmeye hazırlanan Hititya: Madalyonun Sırrı, Warner Bros dağıtımıyla vizyonda.

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Osman karakteriyle beğeni kazanan çocuk oyuncu Emir Berke Zincidi, ilk kez kamera karşısına geçen kuzeni Egemen Zincidi ve Nehir Çağla Yaşar ile bu filmde başrolleri paylaşıyor. Anne karakterini ise Ebru Cündübeyoğlu canlandırıyor.

Anadolu topraklarında geçen Hititya Mitolojisinden yola çıkılarak anlatılan hikayenin büyük bir bölümü, kültürel ve mitolojik dokusuyla büyüleyen Kapadokya'da çekildi. Hikayesini Filiz Zincidi'nin kaleme aldığı ve Almanya'dan gelen ve 100'ün üzerinde çocuk senaryosu yazmış olan Mr. Thomas Brückner ve yetkili ekip tarafından senaryolaştırılan, diyalogları Ceyda Aşar tarafından kaleme alınan hikayede, arkeolog bir babanın ve özel güçlere sahip bir annenin çocukları olan Alaz, Yaman ve Nehir'in; paralel bir evren olan Hititya'ya geçerek özel güçlere sahip olmaları ve annelerine kavuşmak için kötülükler dünyası efendisiyle savaşmaları anlatılıyor.

False