GeriBebek Sağlığı İki dişli doğan bebek şaşırttı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İki dişli doğan bebek şaşırttı

İki dişli doğan bebek şaşırttı

Uzmanlar bu durumun nadir görüldüğünü söylüyor.

İhlas Haber Ajansı’na göre, 23 yaşındaki anne Nazife Kıyga, ikinci kız bebeğini dün akşam dünyaya getirdi. Nevşehir Devlet Hastanesi'nde dün akşam gerçekleşen doğumda dünyaya gelen Miraç bebek iki dişli olarak doğdu. Anne Nazife Kıyga ve ailesi dünyaya gelen bebeklerinin iki dişli olarak doğmasını ise büyük bir şaşkınlıkla karşıladı.

İki dişli doğan bebek şaşırttı

AİLESİ BU DURUMA ÇOK ŞAŞIRDI

Anne Nazife Kıyga, “Ben de çok şaşırdım. Ailemizde de görülen bir olay olmadığı için çok şaşırdık. Biraz da korkuyorum. Babası da ilk karşılaştığında olayın etkisiyle şaşkınlık yaşadı” dedi.

NADİR GÖRÜLEN BİR DURUM

Peki, bu durum normal mi? Bebekler dişli doğabilir mi? Pedodontist Dr. Dt. Pınar Karataban, “Nadir olmakla birlikte bebekler ağızlarında dişle ya da diş benzeri oluşumlarla doğabilirler” diyerek şöyle konuştu:

“Bu dişlere neonatal dişler denilmektedir. Bu dişler genellikle sadece dişetine tutunurlar ve sallanmaktadırlar. Bebeğin genzine kaçma riski bulunduğu için bu dişlerin diş doktorunuz tarafından alınması gerekebilir. Doğumdan sonraki ilk 30 gün içerisinde ağız içerisine süren dişlere ise natal dişler denir ve bu durumda da bu dişlerin fazladan dişler mi olduğu yoksa bebeğin ilk süren dişleri mi olduğunun netleşmesi için mutlaka bir pedodontiste (çocuk diş hekimine) danışmanız gerekmektedir.

Bazı durumlarda dişler çıkmadan önce dişetinde morumsu şişlikler oluşabilir. Bu şişlikler genellikle sürme kisti denilen zararsız oluşumlardır. Bu oluşumlar doktorunuzun size tavsiye edeceği yöntemle kolaylıkla iyileşecektir.”

False