GeriEtkinlikler IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı kapılarını 30. kez açıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı kapılarını 30. kez açıyor

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı kapılarını 30. kez açıyor

Dünyanın değişik ülkelerinden 150’ye yakın eğitim kurumu katılacak.

Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük yurtdışı eğitim organizasyonu olan IEFT Fuarları (International Education Fairs of Turkey) onbeşinci yılını kutluyor. Her sene yaz ve güz dönemi olmak üzere iki kez düzenlenen fuar, bu yıl otuzuncu kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Liseden yaz okuluna, üniversiteden yüksek lisansa kadar pek çok alanda gençlere yurtdışında eğitim fırsatları sunan IEFT; Oxford’dan Harvard’a dünyanın önde gelen üniversitelerine kabul olmanın inceliklerini öğrencilerle paylaşıyor.

FUARA REKOR KATILIM BEKLENİYOR

YÖK’ün yurtdışında eğitmi desteklemesi ve ülkemizde yaşanan olaylar sebebiyle ailelerin ve gençlerin yurtdışında eğitime olan ilgisi artıyor. IEFT Yurdışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar; “15 yıldır düzenlediğimiz fuarlarımıza bu yıl ilgi çok büyük. İncelediğimiz ön başvuru taleplerine baktığımızda gençlerin olduğu kadar ailelerinde bu yönde büyük bir ilgisi mevcut. Bu yıl en az 20 bin gencin ve ailenin fuarlarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz” diyerek yurtdışı eğitime olan ilginin altını çizdi.

Fuar kapsamında başarılı öğrencilere sunulacak 1 Milyon Doları bulan burs imkanının aileleri rahatlattığını sözlerine ekleyen Akar; vakıf üniversitelerinin fiyatlarının yurtdışı üniversitelerle yarışır durumda olduğunu bu yüzden ailelerin yurtdışı eğitime yöneldiğini de sözlerine ekledi.

30’UNCU FUARA ÖZEL MİLYON DOLARA VARAN BURS FIRSATLARI

Her yıl binlerce öğrencinin yurtdışında eğitim hayallerini gerçeğe dönüştüren IEFT; otuzuncu fuara özel öğrencilere birbirinden değerli burslar ve online eğitimler veriyor. Onbeşinci yıla özel; bin başarılı öğrenciye 1 Milyon Dolara varan burs dağıtacak olan IEFT Fuarları; dil kursları, online İngilizce programlar ve ücretsiz TOEFL Ibt seviye tespit sınavlarıyla da öğrencilerin yurtdışında eğitime bir adım daha yaklaşmasına olanak sağlayacak.

Eğitimde son trendler hakkında haberdar olmak, liseler ve üniversiteler hakkında bilgi almak, burs başvuruları yapmak, mesleki kariyerlerine yurtdışında devam etmek ve geliştirmek isteyenler 23-30 Ekim tarihlerinde 4 ayrı şehir, 5 farklı merkezde düzenlenecek olan 30. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’nda bilgi alabilecekler. 25 ülkeden 200’e yakın kolej ve üniversite Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir’de gençler ve aileleriyle buluşacak.

100’ün üzerinde seminere ev sahipliği yapacak olan fuarlara; ABD ve İngiltere’den 50’nin üzerinde olmak üzere; Almanya, Kanada, Avustralya, Rusya, Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Macaristan, Polonya, Çin, Danimarka, Litvanya, Avusturya, Estonya gibi dünyanın değişik ülkelerinden 150’ye yakın eğitim kurumu katılacak.

False