GeriHamilelikte Cinsellik Hormon değişimi seks hayatını etkiliyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hormon değişimi seks hayatını etkiliyor

Hormon değişimi seks hayatını etkiliyor

Hamilelik döneminde yaşadığınız bedensel ve psikolojik değişimler seks yaşamınızı da etkiliyor.

Hamilelik döneminde yaşadığınız bedensel ve psikolojik değişimler seks yaşamınızı da etkiler.

Hamileliğinizin ilk 3-4 ayında oluşan halsizlik, bulantı ve kusmalarınız ilerleyen evrelerinizde ise bedeninizde oluşan değişiklikler kilo almanız ve hareketlerinizin kısıtlanması gibi sonuçlar doğurur. Bunun gibi faktörler seks yaşamınızı olumsuz yönde etkiler.

Hamilelik döneminde özellikle bebeğinizin sağlığıyla ilgili kaygılar duymanız ve cinsel birleşmenizin düşüğe yol açabileceğini sanmanız cinselliğe karşı motivasyonunuzu olumsuz etkiler. Bazı özel tıbbı durum ve komplikasyonlar dışında bu düşüncelerinizin gerçeklik payının olmadığı bilmelisiniz.

Daha çok doğumunuzdan sonraki dönemde karşılaşacağımız bir durum olmakla birlikte kadınlarda sık rastlanan depresyon panik bozukluk ve diğer sorunlar hamilelik sürecinizde alevlenebilir.

İlişkinizdeki Sorunlar da Etkili

Hamilelik döneminde yaşadığımız evlilik sorunlarınız cinsel isteğinizi olumsuz yönde etkileyen önemli nedenlerdendir. Bu yüzden cinsel isteksizlik yaşıyorsanız mutlaka ilişkinizi gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Aslında bunu kendinizin fark etmesi çok zordur. Mutlaka bir profesyonele başvurmalısınız. Unutmamak gerekir ki cinsel istek, hormonlar, cinsel organlar ve kimyasal süreçlerden çok psikolojik duygusal ve düşünsel süreçler tarafından belirlenir.

Öneriler

1-Hamilelik döneminizde seks hayatınızda sorunlar yaşıyorsanız mutlaka uzman birilerinden yardım almalısınız. Hamilelik sürecinizin ve cinsel yaşamınızla ilgili doğru bilgilerinizi öğrenmelisiniz.

2-Seks hayatınızda sorunlar yaşıyorsanız bu durumu eşinizle paylaşarak konuşmalısınız.

3-Unutmamalısınız ki hamilelik ve lohusalık döneminiz 1-2 yıllık süreci kapsar. Yanlış düşünce ve inançlarınız nedeniyle bu kadar uzun bir süre cinsellikten kaçınmamalısınız.

Jinekolog
Op. Dr. Hakan Gürbüz

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False