GeriPratik Bilgiler Hologram Teknolojisi Nedir, Nasıl Yapılır Ve Çalışır? Hologram Teknolojisi Örnekleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hologram Teknolojisi Nedir, Nasıl Yapılır Ve Çalışır? Hologram Teknolojisi Örnekleri

Hologram Teknolojisi Nedir, Nasıl Yapılır Ve Çalışır? Hologram Teknolojisi Örnekleri

Lazer ışınlarını kullanmak suretiyle üç boyutlu görüntü elde etmek hologram teknolojisidir. Nesne görüntülerinin lazer sistemlerini kullanması ile beraber görsel açıdan ortaya çıkarmasıdır. Peki, hologram teknolojisi nedir, nasıl yapılır ve çalışır? Hologram teknolojisi örnekleri üzerine detaylar.

Nesne görüntüleri lazer kullanmak suretiyle üç boyutlu şekilde kaydedilir. Elde edilen sonuç ise üç boyutlu biçimde görsel olarak açığa çıkar. Lazer ışınlarının kullanılması sayesinde meydana gelen üç boyutlu görüntüler, günümüzde farklı alanlarda kullanılır. Değişik çözünürlüklere sahiptir ve renklerin kullanılması ile üç boyutlu görseli ortaya çıkarır.

Hologram Teknolojisi Nedir?

Lazer ışınlarının yardımı ile üç boyutlu görüntü elde edilmesi hologram teknolojisi olarak ifade edilir. Nesne görüntüleri böylece lazer kullanılmak suretiyle daha gerçekçi bir yapıya sahip olur. Üç boyutlu görüntüler lazer üzerinden sistem üzerine kaydedilir. Kaydedilen sonuçlar ise üç boyutlu olarak görsel şekilde yansır. Diğer ismi ile üç boyutlu resim olarak da bilinen hologram teknolojisi, özellikle güvenlik alanlarında kullanılan bir sistemdir. Üç boyutlu görsellerin de ortamı üzerinden kaydedilmesi ile çoklu ortamda gösterilmesi, pek çok üründe karşı da güven sağlar.

Hologram Teknolojisi Nasıl Yapılır?

Görüntüler lazer ışınları kullanılmak suretiyle üç boyutlu şekilde kaydedilir. Nesne görüntülerinin kaydedilmesinin ardından, bu üç boyutlu tasarımlar çoklu ortam aktarılır. Lazer teknolojisi yardımı ile çoklu ortama aktarılan üç boyutlu görüntüler olarak özel bir yapıya sahiptir. Genelde ışığın kaynağı ve yarı saydam yapısı üzerinden hazırlanan bir tasarımdır. Mercek bünyesinde kırılan cisim üç boyutlu bir görüntü sağlar. Bu görüntü ismin oynatılması ile birlikte gerçekliğini ispat niteliğinde etki verir. O da birçok farklı ürün için güvenlik noktasında önemli bir olanak sağlar.

Hologram Teknolojisi Nasıl Çalışır?

Üç boyutlu görsellerin lazer teknolojisinin kullanılması ile kaydedilmesi, ardından çoklu ortama aktarılması hologram teknolojisidir. Lazer sistemi, yarı saydam yapı ve mercek kullanmak suretiyle aşamalı olarak hazırlanır ve çalışır.

- Öncelikle ışık kaynağı yarı saydam bir aynaya çarpılmak suretiyle ikiye bölünür.

- Işıklardan biri mercek tarafından kırılması suretiyle görüntüyü aydınlatır.

- Diğer ışık ise aynı tarafından kırılır. Daha sonra fotografik panel üzerine düşer.

- Bu iki farklı yola ayrılan Işıklar üç boyutlu bir görüntü sağlar.

Hologram teknolojisi lazerin kullanılması üzerinden, Işığın kırılması ve daha sonra oluşan üç boyutlu cismin kaydedilmesi ile birlikte değerlendirilir. Özellikle cismin oynatılması üzerinden üç boyutlu görüntü çok daha net bir şekilde ortaya çıkar.

Hologram Teknolojisi Örnekleri

Üç boyutlu görüntülerin lazer teknolojisi sayesinde kaydedilmesi ve ardından çoklu ortamda kullanılması hologram teknolojisidir. Daha çok güvenlik amaçlı kullanılan bir tasarım olmasının yanı sıra, farklı alanlarda amaca uygun değerlendirilir.

- Üç boyutlu hologram haritalar için askeri stratejik yapılarda değerlendirilir.

- Depolama alanı olarak hologram kullanılır.

- Özellikle tıp alanında kullanılması sayesinde çok daha etkin bir yapı ortaya çıkarır.

- Güvenlik amaçlı ürünlerin gerçekliğini anlamak için değerlendirilir.

- Hayatta olmayan sanatçıların ya da müzisyenlerin görsel olarak konser vermesi için değerlendirilir.

Gerçekçi bir üç boyutlu tasarım ortaya çıkaran lazer sistemleri, kayıt ve çoklu ortama aktarılması ile hologram teknolojisini kullanır.

Hologram Teknolojisi Hangi Sektörlerde Kullanılır?

Özellikle üç boyutlu resim güvenliği sağlamak amaçlı hologram teknolojisi ön plana çıkar. Aynı zamanda organik tarım ve tohum konusunda da yine hologram teknolojisi değerlendirilir. Bunun dışında kozmetik ürünleri için etkin bir özelliğe sahiptir. Kırtasiye, resim, ilaç sanayisi ve gıda sektörü için de yine hologram teknolojisi amaca uygun olarak kullanılır.

False