GeriEtkinlikler Hollanda’nın Türk yıldızı ilk kez İstanbul’da!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hollanda’nın Türk yıldızı ilk kez İstanbul’da!

Hollanda’nın Türk yıldızı ilk kez İstanbul’da!

Ünlü komedyen Nilgün Yerli, ‘Yerli Yersiz’ adlı oyunu için sahneye çıkıyor.

30 yıldır Hollanda’da yaşayan, bugüne kadar kendi yazıp oynadığı 8 oyunuyla Hollanda’da ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde tiyatroseverlerle buluşan, Hollanda'nın Türk tiyatro oyuncusu Nilgün Yerli gösterilerinde, karşılıklı önyargılara sahip kültürler arasında köprü olmayı hedefliyor. Çok kültürlü toplumsal yaşama ve kendi deyimiyle “farklı açılardan hayatın melankolisine” yer veren sanatçı, oyunlarını mizahi bir dille sahnelerken, müziklerle de zenginleştiriyor.

10 yaşından beri Hollanda’da yaşayan ve üniversite yıllarından beri tiyatro ile uğraşan Hollanda Kraliyet Tiyatrosu Oyuncusu Nilgün Yerli ayrıca yazar kimliğiyle de tanınıyor. Yayımlanmış 6 kitabı bulunan sanatçı, geçtiğimiz günlerde Kraliyet Müzesi’ndeki bir törende açıklanan, Hollanda’da en etkili 50 Türk listesinde komedyen ve yazar olarak yer aldı.

Seyircinin güldüren aynalardan kendine bakmasını amaçlayan Nilgün Yerli, “Yerli – Yersiz” oyunuyla ilgili “Ortama, duruma bakmadan, kimseyi yargılamadan, kafaya takmadan, gelin açık açık konuşalım, gelin düşüncelerimizi, duygularımızı paylaşalım” diyor

İlk kez geçen sene bir oyununu Türkçe olarak sahneleyen Nilgün Yerli, “Yerli Yersiz” adlı kabare tarzı gösterisini İstanbul’da Zorlu Center PSM 29 Nisan’da Zorlu Center PSM’de gerçekleşecek. 6 Mayıs’ta Moda Oyun Atölyesi’nde ve 8-9 Mayıs’ta Profilo Kültür Merkezi’nde sahneleyecek. “Yerli Yersiz” daha sonra, 13-15 Mayıs’ta 16. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali kapsamında Trabzon’da ve son olarak 19-25 Mayıs’ta Diyarbakır, Adana, Mersin turnesiyle izleyicilerle buluşacak.

False