GeriSağlık Hislerimiz, yiyeceklerden aldığımız tadı etkiliyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hislerimiz, yiyeceklerden aldığımız tadı etkiliyor

Hislerimiz, yiyeceklerden aldığımız tadı etkiliyor

Üzgün kişilerde tat alma kapasitesi yüzde 15 artıyor.

Almanya Wurzburg Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, hislerimizin yiyeceklerden aldığımız tadı etkileyebildiğini ortaya çıkardı.

Wurzburg Üniversitesi’nde yürütülen araştırmanın sonuçları, moralimiz bozukken tatlı, ekşi ve acı tatları daha çok hissettiğimizi gösterirken, yiyeceklerdeki yağ oranını anlama potansiyelini ise azalttığını ortaya çıkardı.

Araştırmaya katılan gruptaki kişilere duygusal görüntüler izleten araştırmacılar, bu kişilerde tat alma kapasitesinin yüzde 15 arttığını tespit etti. Bu kişilerde tatlı yeme isteğinin de arttığı görüldü. Bu durum üzgün insanların neden dondurma gibi yağlı ve tatlı yiyecekleri yeme ihtiyacı duyduğuna bir neden olarak gösterildi.

Dış Haberler Servisi 

False