GeriÇocuk Sağlığı Her yedi ebeveynden biri çocuğuna koyduğu isimden pişman
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Her yedi ebeveynden biri çocuğuna koyduğu isimden pişman

Her yedi ebeveynden biri çocuğuna koyduğu isimden pişman

Yurt dışında yapılan bir ankette, yedi ebeveynden birinin çocuklarına koydukları isimde hata yaptıklarına inanılıyor. Bu anketle birlikte birçok ebeveynin yaptığı seçimden pişmanlık duyduğu ortaya çıktı.

Yapılan ankete göre her beş kişiden biri, çocuklarının adını sevmediklerini söylerken, diğer ebeveynler arasında çok popüler olmaya başlayan ünlülerin çocuklarına koydukları isimlerden yola çıkarak isim verdikleri belirlendi. Ankette katılan bir kişi çocuklarına George adını verdikten sonra yanlış bir seçim yaptıklarını ve onların kraliyet bebeğinden aylar önce doğmasına rağmen yanlışlıkla Prens William ve Kate Middleton'ın çocuğunun ismini aldıklarına inandıklarını söyleyerek endişelenmeye başladıklarını söyledi.

Bebek isimleri uzmanı olan SJ Strum, “Bebeğinizin ismini seçmek, ebeveyn olmanın en önemli parçalarından biri aynı zamanda arkadaşlarından ve ailesinden herkesin fikirlerine sahip olduğu bir şey” dedi.“Ünlülerin eğilimleri, sürekli büyüyen Bebek isimleri listesinin seçilebileceği anlamına geliyor; ancak bu, sizin veya çocuğunuzun sevmemeye başladığı bir ismi seçmek için daha fazla fırsat anlamına geliyor.” dedi.

2000 kişinin katıldığı ankette çocuklarına koydukları isminden pişman olanların üçte birinin, isim seçerken benzersiz bir isim seçmeye çalıştığını, ancak şimdi o ismin birçok başka çocuğa verildiğini tespit etti.

Anket ayrıca, her 20 ebeveynden birinin, çocuklarını doğum belgesindeki isimlerinden farklı bir şey olarak çağırdıklarını çünkü artık hoşlanmadıklarını tespit etti. Yüzde 14'ü ise resmen çocuklarının adını değiştirmeyi düşündüklerini söyledi. 

Çocuğunuza koyduğunuz isimden pişman olmanız için en geçerli 10 neden

1. Çok popüler oldu

2- Çok sıra dışı

3- Bir anlamı yok

4- Hecelemesi zor

5- Arkadaşlarının bebeklerinin isimleri ile aynı

6- Ünlülerin çocuklarında da aynı isim var

7- Dizilerde sıklıkla karşınıza çıkıyor.

8. Aynı isimde biri ünlü oldu

9. Soyadı / soyadı ile yanyana geldiğinde uyumlu değil

10. Yabancı bir isim gibi algılanıyor.

False