GeriSağlık Her gün saatlerce banyo yapmak zorunda!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Her gün saatlerce banyo yapmak zorunda!

Her gün saatlerce banyo yapmak zorunda!

Hayatını hastalığına göre düzenliyor.

İngiltere'de yaşayan Nicola Whitehill her gün en az 3 saat banyo yapmak ve cildini nemlendirmek zorunda. Aksi takdirde kollarını hareket dahi ettiremiyor, tüm uzuvları soğuktan morarıyor.

Şu anda 40 yaşında olan Whitehill, bundan 16 yıl önce cildinde gerilmeler hissetti. İlk başlarda belirtileri ciddiye almayan genç kadın uzun saatler mesai yapmaya, gece gezmelerine devam etti, uykusuz kaldı ve alkol kullandı. Bir süre sonra doktora giden Whitehill'e doğru teşhisin koyulması da yaklaşık 4 yıl sürdü. Birçok ilaç kullanan, ağrılar ve mide bulantıları çeken kadına doğru teşhis 4 yıl sonra koyulabildi.

Bir sabah kalktığında kollarını bile kaldıramayacak hale geldiğinde durumunun önemli olduğunu anlayan ve Raynaud sendromu teşhisi konulan Nicola Whitehill, şimdi ise tüm hayatını hastalığına göre programlıyor.

Her gün vücudunu vazelinli kremlerle saatlerce nemlendiriyor, sıcak banyo yapıyor, ellerini ve ayaklarını yaz kış sıcak tutuyor.

Raynaud hastalığı nedir?

Raynaud hastalığı özellikle uzuvları etkileyen ve vücudun soğuğa karşı direncinin çok az olduğu bir hastalık. Aynı zamanda saç ve kilo kaybına da neden olabiliyor. El ve ayak parmaklarında renk değişimi, stres ve soğuk ile tetiklenebiliyor.

Hürriyet 

False