GeriSağlık Hem lezzetli hem sağlıklı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hem lezzetli hem sağlıklı

Hem lezzetli hem sağlıklı

7’den 70’e herkes için faydalı!

  • Antioksidan içeriğiyle vücutta biriken toksinleri uzaklaştırıcı etkisi vardır.
  • Antep fıstığı potasyum açısından zengin bir besindir. Bu sayede sinirlerin uyarılması ve kas dokusunun sağlıklı bir şekilde çalışmasında etkilidir.
  • Antep fısığında bolca bulunan diğer minerallerden kalsiyum ve magnezyum sağlık için elzem elementlerin başında gelir. Kalsiyum vücutta en çok bulunan mineral olmakla birlikte başta kemik ve diş sağlığı olmak üzere vücutta birçok metabolik fonksiyona sahiptir. Bu nedenle osteoporoz riskinin artmış olduğu menopoz dönemindeki bayanların her gün 10-12 adet antep fıstığı tüketmesi önerilir. Kalsiyum kemik ve dişlerin sağlıklı gelişimi, kan pıhtılaşması, hücre zarının taşıma işlevi gibi görevlere sahipken aynı zamanda antep fıstığında bulunan diğer minerallerden magnezyum ve potasyumla birlikte kalp kasının düzenli kasılması ve dinlenmesini sağlar.
  • Magnezyum içeriği ile yine kemik ve dişlerinize yatırım yapmış olursunuz. Yapılan çalışmalar magnezyum eksikliğinde büyümede gerilik gibi klinik belirtiler saptamıştır. Bu nedenle antep fıstığına çocuklarınızın günlük beslenmesinde yer vermeniz önemlidir.
  • Zengin demir içeriğinden dolayı anemi (kansızlık) problemi yaşayanlara ve özellikle anemi açısından risk grubunda bulunan kadın ve gelişme çağındaki çocuklara önerilir.
  • Ara öğünlerde tüketilen kuru meyveler yanında antep fıstığı ile hem lezzetli bir atıştırma yapacak hem de metabolizmanızı hızlandırmış olacaksınız.

Diyetisyen Nihal Durukan Keleş

False