GeriEtkinlikler “Hayallerle Dolu Küçük Evler”
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Hayallerle Dolu Küçük Evler”

“Hayallerle Dolu Küçük Evler”

Rahmi M. Koç Müzesi 20’inci yılını çok özel bir sergi ile kutluyor!

Rahmi M. Koç Müzesi; tarihte oyuncak, koleksiyon objesi, hobi malzemesi, vitrin süsü olarak kabul edilmiş minyatür evlerden oluşan yeni sergisini 16 Haziran 2015 tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

“Hayallerle Dolu Küçük Evler” sergisi, bu sene 20’inci yılını kutlayan İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor. Yirminci yıl için özel olarak oluşturulan koleksiyonda, 19’uncu yüzyıldan itibaren üretilmiş İngiliz, Alman, Fransız ve Amerikan yapımı bebek evleri yer alıyor.

Ziyaretçilerin, bebek evlerinin renkli tarihine şahitlik edeceği sergide; oyuncak, süs veya hobi eşyası olarak tercih edilebilen veyahut koleksiyonu yapılan minyatür şekilde tasarlanmış evler, içlerindeki küçültülmüş mobilyalar ve oyuncak bebeklerle dekore edilmiş olarak sunuluyor.

Farklı hayatlar farklı evler

‘Hayallerle Dolu Küçük Evler’ sergisinde, Ruby Gibs için 1880 yılında yapılan ahşap Ruby Villa ve Viktorya Dönemi eseri olan ahşap ve baskılı kağıttan Marküteri Villa veya 1910 yılında Alman Moritz Gottschalk tarafından sayfiye evi olarak tasarlanan Gottschalk Bebek Evi gibi farklı hayat tarzınlarını anlatan parçalar yer alıyor. 

Oyuncak endüstrisini şekillendiren evler

Yüzyıllar boyu, özellikle Avrupa ve Amerika’da popüler olan bebek evleri, el üretimi ve atölye işi örneklerden, fabrikasyon evlere uzanan bir çeşitlilikle, oyun ve oyuncak tarihindeki özel yerini her zaman koruyan ve oyuncak sanayini şekillendiren bir unsur olarak kabul ediliyor.  

False