Hangimizin mutfağında yok ki bu şifalı bitki?
Türkiye'nin her yerinde yetişen bu bitki, sağlığımızın dostu.
Yemeklerimize lezzet katan kekik, enfeksiyonları önlemeye çok yardımcı. Diyetisyen Gülhan Koca, kekiğin diğer faydalarını da anlatıyor.
• Bileşiminde antioksidan aktiviteye sahip flavonoidler ( apigenin, naringenin, luteolin ve thymonin ) içerir.
• Enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur.
• Bağırsak parazitlerinin tedavisinde yaygın bir şekilde kullanılır.
• Kandida dahil birçok mantar türünde güçlü bir inhibitördür. Ayak ve tırnak mantarları tedavisinde etkinliği gözlemlenmiştir.
• Yapılan çalışmalarda balgamlı öksürük, akut bronşit tedavisinde etkili olduğu görülmüştür.
• Salmonella ve E. coli dahil bir çok bakteriye karşı önleyici özelliğiyle iyi bir antibakteriyeldir.