GeriKişisel Bakım Hangi Sabunları Tercih Etmeli?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hangi Sabunları Tercih Etmeli?

Hangi Sabunları Tercih Etmeli?

Sabunun içeriği cildinizi temizlemekle kalmaz, besler de.

Beden temizliği için sabun şart ancak her sabun sağlık getirmeyebiliyor. Cildinizi kurutan ve kabuklandıran sabunlar, temizlik getirmekle birlikte cilt sağlığınızı da götürebiliyor. İşte size sabun seçerken aklınızın bir kenarında bulunduracağınız tavsiyeler…

Dramalı Necip Efendi Gıda ve Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Sevgen Şenay, özellikle zeytinyağından üretilen sabunların neden kullanılması gerektiğini şöyle ifade ediyor:

"Yüzde 100 doğal zeytinyağından yapılan zeytinyağı sabunu, temizlik esnasında cilde derinlemesine nüfuz eder ve zeytinyağında doğal olarak bulunan E vitamini sayesinde hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Yumuşatıcı ve nemlendirici özelliği ile saç, yüz ve vücut temizliğinde rahatlıkla kullanılabilir. Katı yağlar, hayvansal yağlar, yapay sertleştiriciler ve köpük yapıcı maddeler içermez. Soğuk suya kıyasla sıcak suda daha iyi köpürür ve sonuç verir."

Aromalı Sabunlar

Aromatik yağlarla yapılan sabunların ise içinde barındırdığı bitkinin yararlarına göre özellikler taşıdığına dikkat çeken Şenay, sözlerine şöyle devam ediyor:

"Örneğin; lavantanın rahatlatıcı etkisi vardır. Kayısı tüm ciltlerin yanı sıra akneli ciltlerde de güvenle kullanılabilinir. Aromatik yağlar zeytinyağını destekleyici özellik taşır. Duş jelleri, şampuanlar birçok kimyasal madde ihtiva etmektedir bu bağlamda sabun güvenilir genel temizlik maddesi diyebiliriz. Sabunlarda kendi içinde çok çeşitli olduğu için alırken mutlaka içeriğine bakıp natürel olanları tercih etmekte fayda var."

False